Blogul tău

sfecla

13 noiembrie 2011, , Vizualizări: ...

Sfecla trebuie gatita la temperaturi scazute. Studiile au aratat ca proprietatile anticancer sunt reduse de temperaturile mari;
Nu o curati folosind cutitul decat dupa gatire. Zgariata, aceasta „sangereaza” si isi pierde din culoare;
Sucul de sfecla pateaza, iar din acest motiv este indicat sa folosesti manusi de bucatarie. Daca ti-ai patat deja mainile, sucul de lamaie te ajuta sa le indepartezi;
Sfecla face parte dintre putinele alimente care contin cantitati semnificative de oxalati. Cand oxalatii ajung intr-o cantitate mare in lichidele din organism, se pot cristaliza si pot cauza probleme de sanatate. Din acest motiv, este recomandat ca persoanele care deja au probleme cu rinichii si vezica biliara sa le evite.

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu