Sfaturi pentru slabit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sfaturi pentru slabit

Sfatulparintilor » Blogul tău » Sfaturi pentru slabit

 Va prezint  15  sfaturi  pentru  a   slabi

1. Analizeaza daca scopul tau final este realist Cate kg. ti-ai propus sa slabesti? Asigura-te ca scopul tau este posibil de realizat si ca perioada in care ti-ai propus sa slabesti este rezonabila. In general o slabire sanatoasa presupune sa slabesti 4-5 kg/luna. Fiecare organism are propria sa greutate ideala. Nu te compara cu alte persoane si nu-ti propune sa slabesti intr-un timp foarte scurt pentru a nu fi dezamagita. Invata sa-ti cunosti corpul si alege metodele care ti se potrivesc. O modalitate foarte simpla de a stabilil greutatea ideala se bazeaza pe urmatoarea formula: Daca ai sub 50 de ani: centimetrii pe care ii ai peste 1m ca inaltime, minus 10. Cu alte cuvinte, daca ai 30 de ani si 1.69 m, greutatea ta ideala este de 59 kg. Daca ai peste 50 ani: greutatea ta ideala este exact numarul centimetrilor pe care ii ai peste 1 m. Deci, daca ai 55 de ani si 1.69 m, ar trebui sa cantaresti 69 kg.

 

2. Actioneaza asupra grasimilor concomitent din doua directii. Atacul asupra grasimilor din interiorul corpului se realizeaza prin dieta. Actioneaza si din exterior prin urmatoarele metode: Intensifica slabirea prin sport concomitent cu dieta . O modalitate buna pentru a accelera metabolismul si pentru a trece peste perioada de platou este de a adauga dietei exercitii fizice : 30 minute aerobic sau plimbare(alergare) de 3-4 ori pe saptamana. Poti sa completezi dieta cu antrenamentul pentru slabire la o sala de fitness de citeva ori pe saptamana care contribuie la cresterea masei musculare si te ajuta sa arzi mai repede mai multe calorii. Intensifica slabirea prin masaj si electrostimulare Cea mai simpla metoda de a actiona din exterior este aplicarea cremelor anticelulita pentru remodelarea corpului pe zonele cu probleme: solduri, burtica, picioare, brate.

 

3. Foloseste ajutorul plantelor. In prezent in Romania se gasesc produse naturiste de calitate care actioneaza ca adevarati "topitori de grasimi" . Completeaza dieta alimentara si cu produse naturiste pentru detoxifiere si pe baza de fibre pentru a accelera slabirea.

 

4. Nu exagera cu restrictiile si nu te infometa! Teoretic, ar trebui sa consumi cam 1200 de calorii zilnic, pentru a pierde in greutate. Daca vei minca mai putin, in scurt timp metabolismul se va incetini. Daca vei reduce prea mult numarul meselor vei influenta negativ perioada de platou. Schimba-ti stilul de alimentatie si poti sa maninci pe saturate, intr-un mod sanatos. Multe studii arata ca atunci cind maninci putin si des, slabesti mai eficient.

 

5. Consuma cit mai multe cruditati si redu grasimile! Uita de carnea de porc si grasimi animale. Atentie la alimentele cu grasimi ascunse(mezeluri, cascaval, brinzeturi topite, frisca, foetaje )

 

6. Evita sa iei gustari seara sau noaptea! Nu mai minca dupa ora 18 si nu minca niciodata inainte de culcare.

 

7. Incearca sa reduci consumul de carbohidrati. Organismul tau va fi ajutat sa arda depozitele de grasimi, mai ales daca doresti sa reduci centimetrii din zonele dificile precum coapse, burtica si solduri. Fii constienta de capcana carbohidratilor . Ai grija la carbohidratii care s-ar putea ascunde neobservati in dieta ta. De exemplu zaharul poate fi ascuns in cele mai neasteptate alimente cum ar fi ketchup, sosuri pentru salate si sosuri pentru fripturi. Atentie in mod special la alimentele slabe in grasimi pentru ca aromele sunt produse din zahar si alti carbohidrati. Evita cartofii mai ales in combinatie cu carnea. Carbohidratii care se ascund in dieta ta incetinesc progresul de pierdere in greutate. Incearca sa-i elimini si vei trece cu bine peste perioada de platou. Evita alimentele bogate in aditivi: margarina, brinza topita, mezelurile, dulciurile. Elimina alimentele rafinate din dieta.

Daca vrei sa depasesti acest moment elimina zaharul si alimentele rafinate fainoase(painea alba, produsele de patiserie, pastele, orezul alb, biscuitii din faina alba, cerealele de la micul dejun, prajiturile). Vei ajuta organismul sa arda mai multe calorii si in plus te vei simti mai sanatoasa si mai energica pe tot parcursul procesului de slabire. Daca ti se face foame intre mese poti sa mananci felii proaspete de legume precum morcov, telina, castravete, ardei. Poti sa gusti in cantitati mici fructe cu continut mic de zahar: citrice, kiwi, mere. Este obligatoriu sa bei 2-3 litri de apa! Este de o importanta vitala sa te hidratezi. Vei ajuta organismul sa arda grasimile si vei reusi sa controlezi mai usor foamea. O cantitate necorespunzatoare de apa in timpul dietei poate incetini procesul de slabire.

 

8. Renunta pentru o perioada la cantar! La aceeasi greutate, o persoana poate sa fie plina de muschi (care cantaresc mai greu), sau plina de "sunculite" (multe si usoare). Pur si simplu, nu te mai gandi la cintar ca la un instrument care masoara slabirea si continua dieta !

 

9. Nu consuma bauturi racoritoare deoarece contin mult zahar si aditivi! Daca vei continuia sa le bei, iti va fi foarte greu sa slabesti in continuare!

 

10. Nu te lasa influentata de "prieteni" si "sfatuitori". In realitate ei nu doresc sa continui dieta. Din pacate oamenii nu se prea bucura de succesul "invingatorilor" dar adora sa consoleze "invinsii".

 

11. Ai nevoie de motivatie si stimulente pentru a continua. Aminteste-ti emotiile pe care le-ai simtit atunci cand ai inceput cura de slabire, bucuria de a vedea cum dispar kilogramele unul cate unul! Gindeste-te la motivatia care te-a tinut in priza! Poate ai decis sa slabesti pentru un eveniment deosebit? Poate ti-ai dorit sa revii la aspectul pe care l-ai avut inaintea sarcinii ? Poate motivatia ta este legata de sanatate sau de socul pe care il ai cind te privesti in oglinda ? Poate ai decis sa-ti schimbi viata, sa-ti construiesti o cariera, sa fii o femeie de succes? Poate iubesti pe cineva si ai decis sa-ti schimbi imaginea ? Gindeste-te daca aceasta motivatie mai este valabila ! Daca nu mai este, trebuie sa gasesti un alt motiv pentru care sa merite sa lupti. Cauta o fotografie in care aratai foarte bine sau foarte rau si lipeste-o pe usa frigiderului. Iti va aminti zilnic care este scopul tau si te va mobiliza sa continui dieta!

 

12. Analizeaza care sunt avantajele si dezavantajele? Daca avantajele sunt mai impotante pentru tine, nu renunta si lupta pentru a reusi!

 

13. Pastreaza vie dorinta si constiinta treaza! De fiecare data cand te asezi la masa incearca sa reflectezi citeva secunde la faptul ca mancarea din farfurie te va apropia cu inca un pas de scopul tau. Imagineaza-ti cum te vei simti daca vei avea greutatea ideala si o stare buna de sanatate? In timp ce vei face aceste conexiuni mentale cu subconstientul tau te vei simti in mod natural inclinata sa indragesti mincarea si bautura care te ajuta sa-ti realizezi visul. Mintea ta este un aliat foarte puternic si te va ajuta sa depasesti orice obstacol. Aminteste-ti: cintarul nu este singurul judecator al succesului tau. Cind slabirea in kilograme incetineste vei continua sa slabesti in centimetrii, vei purta haine cu masuri mai mici si, in general te vei simti mai bine. Nu lasa ca perioada de platou sa te descurajeze. Corpul tau trece acum printr-o etapa de acomodare, dar vei vedea in curind rezultatele !

 

14. Zimbeste! Fii optimista! O stare buna de spirit este decisiva pentru scaderea in greutate! Sarbatoreste fiecare mica victorie si fiecare nou rezultat in kilograme sau centimetri !

 

15. Nu renunta! Fii relaxata, rabdatoare si continua dieta! Corpul tau nu poate reactiona intotdeauna cum ti-ai dori. Chiar daca procesul de slabire a devenit mai lent, poti fi convinsa ca esti pe calea cea buna! Incearca sa te concentrezi asupra rezultatelor in ansamblu. Poti fi mindra ca ai reusit deja sa slabesti si ca ai facut schimbari importante in stilul tau de viata.

Data articol: 05/06/2011