Regurgitarea laptelui dupa hranire - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Regurgitarea laptelui dupa hranire

Sfatulparintilor » Blogul tău » Regurgitarea laptelui dupa hranire
regurgitarea laptelui - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-5925554_1920

Aproximativ 40% dintre bebelusi regurgiteaza lapte in mod regulat, din diferite motive. In primul rand, cand copilasul se hraneste, odata cu laptele matern inghite si aer. In cele din urma, aerul trebuie sa iasa cumva la suprafata si, de cele mai multe ori, acelasi lucru se intampla si cu o parte din lichidul consumat.

In plus, bebelusii se hranesc proportional cu greutatea lor. Multi copii pur si simplu adora sa se hraneasca si chiar se indoapa, iar excesul de lapte tinde sa fie eliminat.

Sistemul digestiv al unui nou-nascut nu este complet dezvoltat. Exista posibilitatea ca muschiul aflat la baza esofagului, care controleaza directia in care merge mancarea, sa nu fie inca bine dezvoltat si, ocazional, sa impinga laptele in afara.

Citeste si: Regurgitari vs. varsaturi. Cand sa te ingrijorezi?

Ce pot sa fac pentru a opri regurgitarea laptelui?

Cand hranest bebelusul daca aceasta are o pozitie dreapta, este mai putin probabil sa regurgiteze lapticul. Daca sta ghemuit in bratele tale cand mananca, laptele ajunge mai greu in stomac.

In timpul alaptarii, atmosfera trebuie sa fie cat mai calma, fara zgomote si lucruri care sa-i distraga atentia. Incearca sa nu-ti lasi copilul sa devina prea infometat inainte de-a manca. Daca e neatent sau agitat, sansele sa inghita mai mult aer sunt mai mari.

Daca-l hranesti din sticluta, asigura-te ca gaura din biberon nu este prea mica, altfel copilul va fi frustrat si va inghiti aer. Pe de alta parte, daca gaura este prea mare, se va ineca pentru ca va bea prea mult lapte deodata.

Ajuta-l sa eructeze dupa fiecare masa.

Daca el singur ia o pauza in timp ce mananca, profita de aceasta ocazie ca sa-l ajuti sa eructeze, inainte de-a continua alaptarea. Daca nu eructeaza in cateva minute, nu-ti fa griji. Probabil ca nu are nevoie s-o faca inca.

Nu-l presa pe abdomen. Asigura-te ca haina si scutecul nu-l strang. Cand bebe eructeaza, nu-l apasa cu burta de umarul tau. Incearca sa nu-l duci cu masina imediat dupa masa. Nu-l agita, ci incearca sa-l tii astfel incat sa stea drept, cam 30 de minute dupa fiecare masa.

Nu-l indopa cu lapte. Daca regurgiteaza dupa fiecare alaptare, poate ii dai sa manance prea mult. Incearca sa-l alaptezi mai putin si sa vezi daca e satisfacut cu o portie mai mica.

Citeste si: Eructatia la bebelusi. 8 tehnici pentru proaspetele mamici

Continuarea o gasesti pe Utilecopii

Imagine de Adele Morris de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 24/02/2011