Blogul tău

Plantele resursa de frumusete

04 ianuarie 2011, , Vizualizări: ...

Plantele sunt resursa de frumusete pentru parul tau

Natura intotdeauna ne-a oferit cele mai importante resurse de frumusete, fie ca este vorba de ingredinte prezente in cosmetice, fie ca le folosim in stare pura. Asadar produsele podoabei capilare ar trebui sa contina si cateva ingrediente naturale "minune", la care sa putem apela ori de cate ori vrem sa-i acordam o ingrjire mai speciala.Plantele de care avem nevoie pentru a avean un par sanatos si stralucitor le putem gasi cu usurinta atat la magazine naturiste,cat si zi de zi in piata. Putem sa facem singure acasa solutii si masti naturale, astfel incat sa obtinem un rezultat mult asteptat.

Plante – Salvia – se recomanda pentru par slab, fragil

Infuzia de salvie se obtine amestecand 10 picaturi de ulei de salvie cu 3 lingurite de otet de mere. Dupa ce am amestecat cele doua ingredinte, turnam un litru de apa clocotita si lasam sa se raceasca pana cand ajunge la o tempratura suportabile pentru organism (undeva in jur de 25 de grade-30 grade). Se foloseste dupa spalare, pentru clatirea parului.

Frunzele si radacina de brusture ajuta la cresterea parului si reduce numarul firelor cazute.

Infuzia de brusture se prepara punand o mana de radacina si o mana de frunze la un litru de apa. Se fierbe vreo zece minute si se strecoara. Lotiunea se foloseste zilnic pentru masarea pielii capului.

Plante – Musetel este indicat pentru stralucirea parului

Parul cu timpul  isi pierde luciul natural sau cel pe care il capata dupa vopsit. Ca sa il poti mentine cat mai mult timp lucios, nu e nevoie sa apelezi la vopseluri si chimicale din magazine, ci poti incerca un remediu natural. Poti prepara o infuzie din flori de musetel, apoi clateste-ti foarte bine parul cu ea. Podoaba capilara va capata un luciu discret, cu reflexii aurii.Infuzia cu musetel este recomandata si pentru suvitele blonde;acestea vor fi mai accentuate.

Plante – Frunzele, florile si semintele de Condurul-Doamnei:stopeaza caderii parului.

Frunzele si florile se folosesc proaspete, fiind necesara o mana din fiecare la o cantitate de 1 litru de apa. Amestectul se pune la macerat timp de cinci sau sase ore iar a doua varianta ar fi sa fierbeti zece minute patru linguri de seminte intr-un litru de apa si apoi sa strecurati. Solutia obtinuta se foloseste zilnic pentru frectionare.

Bai de ghimbir :tratament impotriva parului gras

Intr-un litru de apa se pun patru linguri de ghimbir si se lasa sa fiarba cateva minute. Lotiunea obtinuta se foloseste pentru masarea zilnica a scalpului sau in ultima apa de clatire.

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (5)

  1. krystyana84 spune:

    numai retete delicioase

  2. crinutz spune:

    BUDINCA:
    – pastele fierte, spalate in apa rece si scurse (poti folosi spaghete sau melcisori)
    – umplutura: prazul se caleste un pic in tigaie, se adauga ardeiul rosu facut cubulete mici (mai poti pune spanac sau brocoli fiert, marar, patrunjel), sunca de pui (poti sa o faci si cu ton din conserva daca vrei de peste, sau poti sa o faci cu piept de pui fiert/calit daca o faci pentru puiul mic), branza (sau cascaval), sare, piper si alte chestii de gust.
    – se amesteca intr-un castron mare pastele cu umplutura si cu oua, se pune in tava unsa cu unt si se da la cuptor la 150 de grade timp de vreo 30-40 de minute (pana se rumeneste deasupra).

  3. vio_dreams spune:

    Spaghetti cu piept de pui

    Ingrediente

    1 pachet spaghetti
    1 piept pui
    1/2 capatana usturoi
    300 gr suc rosii
    sare,piper
    oregano
    busuioc

    Mod de preparare

    Se pune apa la fiert cu un praf sare si o lingura ulei.Cand clocoteste se adauga spaghettele si sa lasa sa fiarba.Cand sun gata se scurg si se dau deoparte
    Se incinge putin ulei intr-o cratita si se pune pietul de pui taiat cubulete la prajit
    Cand e prajit pe jumatate se adauga usturoiul pisat si se lasa pana se aureste,apoi se stinge cu sucul de rosii.Eu am folosit sos pentru spaghetti facut de mine, dar iese f bun si cu suc de rosii.
    Se completeaza cu apa, se adauga sare piper si oregano si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul.
    Se pune o portie de spaghetti pe farfurie deasupra cateva linguri de sos si se poate servi.Sau se pot amesteca direct spaghettele cu sosul,depinde ce preferinte are fiecare.

  4. ioandir spune:

    Am sa incerc sa fac paste cu ton, daca nu le maninca fetita – am sa le maninc eu.Fetita mea e mica si momentan ii fac paste speciale pentru copii cu lapte sau adaugate in supa

Comenteaza

Meniu