Intreg Zodiacul ar putea fi rasturnat de o descoperire… noua!

14 ianuarie 2011, , Vizualizări: ...

 Intreg Zodiacul ar putea fi rasturnat de o descoperire... noua

"Fixati-va centurile si pregatiti-va de o aterizare fortata”: s-ar putea sa figurati in horoscop sub un alt semn zodiacal decat cel asumat pana in prezent.

Multe ziare, reviste si pagini web, de specialitate sau nu, se pretind capabile sa ne descifreze destinul, pe baza pozitiei exacte a planetelor din momentul nasterii noastre, precum si interpretand influenta deplasarii astrelor asupra viitorului fiecarui individ. Stiinta care se presupune ca ar face toate acestea posibile se numeste Astrologie si, adepti sau sceptici, un lucru va va surprinde cu siguranta referitor la ea: este complet gresita.

Astronomii Societatii Planetariului din Minnesota au lansat o bomba asupra Zodiacului, notand ca, din pricina influentei gravitationale de milenii a Lunii asupra Pamantului, s-a strecurat o eroare de o luna de zile asupra perceptiei alinierii reale a astrelor. Rezultatul? "Atunci cand astrologii spun ca Soarele este in Pesti, el nu este de fapt in Pesti. Iar daca Soarele nu este in Pesti, atunci nici cei care cred ca au aceasta zodie nu o au de fapt, ci se afla in Varsator", declara Parke Kunkle, membru al planetariului american.

In principiu, Astrologia – considerata un sistem antic si complex bazat pe matematica si stiinta ca resorturi de calculare a viitorului – consta in observarea minutioasa a cerurilor. Iar semnul zodiacal al fiecarei persoane se bizuie pe data nasterii, un detaliu strans legat de pozitia astrelor si neschimbat din vremurile Babilonului si pana astazi. Zodia individului este desemnata de pozitia astrala a Soarelui in momentul exact al nasterii. Totusi, odata cu trecerea anilor, harta astrala si contextul astronomic s-au modificat treptat de la momentul stabilirii lor, fara ca alocarea zodiilor sa se fi adaptat acestei evolutii.

"Inca de cand Astrologia a inceput, prin 3.000 i.Hr., am stiut ca are probleme. Babilonienii antici aveau 13 constelatii, spre exemplu, asa ca una, Ophuchicus, sau zodia Sarpelui, a fost eliminata atunci cand Zodiacul a fost fragmentat in cele 12 parti pe care le stim astazi, pentru o adaptare mai exacta la calendar. Iar Balanta nici macar nu a intrat in scena pana in vremea lui Iulius Cezar", declara Kunkle.
 

Conform expertului, totul se reduce la precesia de 26.000 de ani a planetelor prin spatiu, interval in care o varietate de forte gravitationale au schimbat pozitia planetelor. In concluzie, previziunile astrale la care ne-am raportat multi pana acum ar putea sa nu fie catusi de putin exacte, sau, cel putin, s-ar adresa altor destinatari decat cei care se simt vizati.

Sursa: FoxNews"

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. ady76sor spune:

    In ziua de azi este foarte greu sa le tinem o alimentatyie sanatoasa, cand pe ecranul tv-ului apar toate reclamele, ce pot face pe oricine sa pofteasca. Eu incerc sa ma implic cat pot de mult in alimentatia copilului meu, sa ne ferim cat putem de mult de restaurantele gen fast-food…Dar copilul pofetste asa ca cel putin o data la 2 luni facem un exces de zel…

  2. angyciobanu spune:

    Momentan n-avem dusmani pentru ca Yani are 5 luni (azi) si papa laptic la san, supa, mar cu biscuite, morcov fiert si cam atat. Mai tarziu o sa invete sa manance sanatos pentru ca si noi mancam sanatos.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu