Hidratarea bebelusului! consumul de apa

24 mai 2011, , Vizualizări: ...

Vara trecuta , Mario era foarte mic, avea cateva luni si ma intrebam cum o fi bine sa-i dau numai lapte matern si ceai, sau sa-i dau si apa. Doctora mi-a spus ca laptele de san este suficient, ca ii tine si de sete! Am gasit urmatorul articol care mi s-a parut util

Apa este elementul esential pentru o buna functionare  a organismului care are nevoie intre 1 si 4 litri de apa pe zi. Aceasta cantitate de apa depinde insa de temperatura, umiditate si activitatea depusa.

Atunci cand aportul de apa din organism este scazut si suntem deshidratati vom acumula mai mult stres, vom slabi sistemul imunitar si riscam chiar o afectare a ratei metabolismului ce poate duce la obezitate.

Pentru un copil alimentat la san exclusiv consumul de apa nu este necesar decat in cazuri extreme in care temperatura este mare sau in care de diaree sau febra.

Ce cantitate de apa trebuie sa bea bebele!!! Conform specialistilor cantitatea de apa poate fi masurata prin 1 ml de apa la fiecare calorie ingerata de copil.

Pentru ca acest calcul si formula in sine sunt greu de aplicat putem aproxima ca un litru de apa este suficient pentru un copil in conditii normale

Culoarea urinei ar trebui sa fie clara si limpede cand cel mic a baut destul.

Daca copilul refuza sa bea apa il putem pacali pregatindu-i supe si sucuri de fructe sau legume, ceaiuri.

 

 

pa

 

 

 

 

 

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu