Shop

grasimi BUNE/RELE

13 noiembrie 2011, , Vizualizări: ...

Trebuie sa tinem cont ca grasimile animale nu difera radical de cele vegetal-organice. Chiar si carnea de porc contine multe dintre grasimile bune (acizi grasi nesaturati), care sunt atribuite doar celor de provenienta vegetala. O cantitate mare de grasimi nesaturate nu este nesanatoasa, din moment ce acestea contribuie la cresterea colesterolui bun care protejeaza vasele de sange. Cele mai bune grasimi sunt cele care provin din lapte, acestea continand cel mai larg spectru de substante nutritive si acizi grasi.

De evitat sunt doar grasimile ieftine industriale, care contin o multime de uleiuri hidrogenate. Margarina de calitate, de exemplu, nu contine astfel de uleiuri, dar ele pot fi gasite in multe produse prajite, in glazurile de zahar si ciocolata, in inghetata si prajituri de patiserie.

Acestea sunt daunatoare deoarece cresc colesterolul rau si conduc la scaderea celui bun. Pot provoca inflamatii, care conduc la functionarea neadecvata a vaselor de sange. Din pacate, este dificil de stabilit produsele in care se gasesc aceste uleiuri hidrogenate, fiindca producatorii nu au obligatia sa le declare.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu