Shop

faceti sport, copii!!!

22 mai 2011, , Vizualizări: ...

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat multiplele beneficiile ale mişcării asupra stării de sănătate. Însă, pentru a obţine rezultate, se recomandă o porţie perfectă de mişcare: între 45 şi 60 de minute zilnic, de cel puţin trei ori pe săptămână.

S-a demonstrat că mişcarea menţine inima sănătoasă, previne apariţia diabetului zaharat de tip 2 şi reglează nivelul tensiunii arteriale.

În plus, persoanele care fac sport au un randament mai crescut la locul de muncă în comparaţie cu sedentarii. 

 

S-au spus atât de multe despre cât de important este să ne creştem copiii cât mai departe de televizor, calculator, de tot ce înseamnă lipsa de mişcare, încât am putea crede că aceste cuvinte sunt de prisos.

Sunt din ce în ce mai mulţi copii cu afecţiuni ale coloanei vertebrale, ale spatelui, cu probleme de creştere. Tabloul acestora este completat în mod nefericit de către obezitate ca motor de declanşare a altor "n" afecţiuni.

Nu numai medicii se confruntă cu această problemă, ci şi psihologii care descriu afecţiuni generate de lipsa mişcării precum: neadaptare socială, dificultăţi de comunicare, agresivitate, anxietate, nervozitate şi hiperactivitate (ADHD), toate apărute ca urmări ale acumulării de tensiuni.

Toate aceste probleme apar pentru că parintii nu au timp să dea importanţă nevoii de mişcare a copilului, aportului pe care îl are sportul în dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă sau pentru formarea deprinderilor şi calităţilor definitorii pentru a deveni un adult sanatos.

 

Indemnaţi-vă copii să facă sport! Astfel, se va crea un echilibru perfect între minte şi corp.

 

Acum este mai interesant sa stai in fata televizorului sa admiri nu stiu ce competitie sportiva si sa te gandesti…ce frumos era sa pot concura si eu…eream pe primul loc cu siguranta!!!

Eu personal mi-am dorit sa fac un sport de performanta dar din motive financiare nu am putut..si mai era un motiv..eram de la tara!!!!:((

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. paul_a spune:

    fetita mea este, foarte sensibila, poate chiar prea sensibila decat ar trebui, si cuminte, iar daca face o mica nazbatie , e de ajuns sa-i spun ca nu e bine…daca ridic putin tonul la ea, se inchide , se duce la ea in pat si se abtine sa nu planga 🙁

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu