Shop

Exemplul personal

07 aprilie 2011, , Vizualizări: ...

Se spune ca omul a cazut din Rai si a pierdut nemurirea,dar nu este in totalitate adevarat.Prin copii nostri traim mai departe si,mai mult decat atat  evoluam,ne perfectionam.Cu putine exceptii,copii nostri sunt mai reusiti decat parintii-e o lege a evolutiei.Natura selecteaza cele mai bune gene ale parintilor si modeleaza apoi ,o noua fiinta unama care are calitati imprumutate si de la mama ,si de la tata.De fapt are calitatile parintilor,dar si unor sute,mii de generatii de stramosi care,la vremea lor,au reusit sa supravietuiasca mai multor feluri de incercari si sa predea,uneori cu sacrificii,stafeta vietii.

Pe masura ce numarul de generatii creste,experienta acumulata de oameni creste si ea si trebuie transmisa.Candva era vorba de domesticirea animalelor si de agricultura,astazi este vorba despre management si tehnologia informatiei,dar un singur lucru a ramas la fel:adultii sunt invatatori pentru cei mici.
    

Ca sa transforme in avantaj insusirile primite,copii au nevoie de exemple bune,pentru ca din prima zi in care vin pe lume ,ei iau ca model comportamentul parintilor.La fel ca toti puii,copii au incredere in noi,atat de multa incat nu-si imagineaza ca putem gresi in privinta stilului de viata si al educatiei transmise.Daca, indiferent din ce motiv,alegem televizorul in loc de o plimbare in parc sau felurile de mancare copioase in loc de o masa usoara,ei vor fi convinsi ca am facut alegerea corecta si ne vor copia intocmai.
    

Respectul pentru sanatate-prin somn,miscare,dieta,ingrijire,informare-poate fi invatat aproape exclusiv de catre parinti si va determina o buna parte din bunastarea vietii noastre.Exemplul nostru personal este cea mai buna investitie in viitorul copiilor nostri!

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (8)

 1. MarkAlex spune:

  O familie sanatoasa inseamna sanatoasa din punct de vedere fizic dar si psihic si moral!

 2. angyciobanu spune:
 3. angyciobanu spune:

  Cred ca majoritatea problemelor dintre oameni apar din lipsa de comunicare. Stiu asta pentru ca si eu mai fac parte dintre ei uneori.

 4. Cornel15 spune:

  asa e!lipsa de comunicare aduce de multe ori conflictele

 5. sima spune:

  Fiecare membru al familiei e important si are dorinte si placeri, trebuie ascultat si cazut de comun acord.

 6. Adi84 spune:

  un regim de viata echilibrat e foarte important

 7. dariana spune:

  Ma bucur ca aud „te iubesc, mami!” , „te iubesc tati!” destul de des, asa imi dau seama ca, a inteles cat este de important pentru noi. gasesc ca e foarte important sa simta dragostea si grija ta pentru el, intelegerea, armonia si comunicarea existenet intr-o familie…….

 8. theofana spune:

  si maria a invatat sa spuna „besc mamy”…ma topesc cand o aud..

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu