Dezvoltarea picioruselor si cumpararea incaltarilor

13 mai 2011, , Vizualizări: ...

Primul an de viata este cel mai important in dezvoltarea picioarelor copilului. Acestea sunt foarte fine si apasarea sau strangerea lor poate duce la deformarea lor.

Mersul descult ajuta la dezvoltarea normala a picioruselor.

S-a dovedit ca mersul descult de la varsta frageda ajuta la formarea normala a picioarelor si la cresterea si dezvoltarea muschilor. Aceasta, deoarece degetele se pot misca libere, permitand bebelusului sa capete putere si capacitatea de coordonare. Bebelusul trebuie sa poarte incaltaminte adecvata doar cand umbla pe afara.Cand il scoatem afara trebuie sa-l incaltam cu o pereche de pantofiori moi, usori si josi, piciorusele lui se vor dezvolta la fel de bine.

Alegerea corecta a incaltamintei.

Incaltamintea pentru copii poate fi scumpa si, cu cat bebelusul este mai mic, cu atat mai dificil sa-i gasim masura potrivita. El nu va putea sa va spuna daca il deranjeaza ceva, asadar trebuie sa folosim metode precise de masurare. Totusi incaltamintea, trebuie sa permita cresterea piciorului, dar aceasta nu trebuie sa fie prea mare.O incaltaminte prea grea ingreuneaza miscarile copilului si poate sa afecteze dezvoltarea picioruselor. Asigurati-va ca este destul de usoara pentru a-i oferi o buna mobilitate. Este recomandat ca incaltamintea sa fie confectionata din materiale naturale, de preferat piele.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu