Descopera Yogilates

28 aprilie 2011, , Vizualizări: ...

 

Deseori, femeile insar­cinate sunt tentate, si chiar incurajate, sa puna semnul egal intre sedentarism si rasfat. Yogilates este pro­vocarea cu care va tentam sa experimen­tati rasfatul activ!

Prin practicarea Yogilates obtii multiple avantaje, fiind vorba despre o combinatie de sisteme: Yogilates = Yoga + Pilates. Yoga ajuta la cresterea flexibilitatii si a fortei, diminueaza stresul, armonizeaza si intinereste mintea si spiritul. 

Pilates cere corpului concentrare si control, ajuta la dezvoltarea coordonarii si a concen­tra­rii. Femeile care practica Yogilates vor naste mai usor, se vor recupera repede si vor scapa de kilogramele in plus!

Aspectul cel mai important, unic in raport cu alte forme de miscare, este sa inveti sa-ti asculti corpul, sa fii constienta de ceea ce se in­tampla in interiorul lui. Corpul are un limbaj propriu si trebuie sa invatam sa-l ascultam pentru a ne armoniza cu el. 

Exercitiile Yogilates se adapteaza in functie de marimea abdomenului. E important sa faci ce iti pri­este, fara sa te fortezi.

Dupa nastere
Exista exercitii care accelereaza recuperarea. Pentru o buna respiratie: pune-ti mainile pe abdomenul inferior si inspira adanc pana ce simti mainile ridicandu-se, apoi expira incet. Repeta de 6-8 ori si te veti simti relaxata, atat fizic cat si emotional.

Din pozitia culcat, efectueaza rotatii cu mai­nile, apoi cu picioarele. Repeta de 10-12 ori, in ambele sensuri. Stand in pat, indoaie genunchii. Rand pe rand, lasa picioarele sa alunece la orizontala, apoi revino. Repeta incet de 10-12 ori. ­

Exer­citiul este util pentru cine a facut epidurala, impiedica formarea cheagurilor de sange. Muschii gatului sunt afectati de alaptare si de activitatile de ingrijire a bebelu­sului.

Ca sa-i intaresti, intinde gatul lasand capul sa atarne in fata, apoi revino si efec­tueaza aplecari ale capului spre fiecare umar; in final, da capul pe spate. Nu te grabi, stai circa 5-10 secunde in fiecare pozitie si repeta ori de cate ori simti nevoia.

Beneficii 
Practicarea Yogilates aduce nume­roase beneficii inainte si dupa nastere, armonizarea dintre corp si minte, obtinuta ca urmare a exercitiilor de constientizare, fiind cel mai important.

Practica acasa:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. laurita82 spune:

    interesant articolul….nu vreau sa-mi amintesc de episodul nostru cu enterocolita:)…luasem diareea din spital 🙁

  2. ada26 spune:

    bun de tinut minte

  3. Adi84 spune:

    din fericire nu a suferit de diaree

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu