Shop

Cum ne ajutam copiii sa isi dezvolte creativitatea?

30 iunie 2011, , Vizualizări: ...

Pablo Picasso spunea ca "Toti copiii sunt artisti. Problema este cum sa facem sa ramana artisti si atunci cand cresc".

Cum ar trebui sa-i educam pe copii pentru a putea face fata unui viitor imprevizibil? Creativitatea este raspunsul unei asemenea intrebari. Din punctul meu de vedere analfabetul de maine nu va fi cel care nu va sti sa citeasca, ci cel care isi va pierde creativitatea. Toti copiii sunt creativi, insa isi pierd aceasta capacitate pe masura ce cresc. Pana la o anumita varsta copiilor nu le este teama sa greseasca si ne surprind intotdeauna cu lucruri creative. De cate ori nu i-am auzit pe adulti spunand despre copii  "dar cum s-a putut gandi la asa ceva?"

Perioada in care copiii incep sa-si piarda creativitatea este o data cu inceperea scolii. Atat in sistemul de invatamant din Romania cat si din alte tari,  greseala este stigmatizata.

Este important ca abilitatile de lider, personalitatea si talentele copiilor sa fie observate inca de la frageda varsta, motiv pentru care multi parinti iau decizia sa-si pregateasca copiii la cursuri suplimentare fata de cele de la scoala. De multe ori, abia atunci cand un copil iese din zona de confort oferita de familie este capabil sa evolueze cu adevarat.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu