Shop

Comportamentul copiilor

19 mai 2011, , Vizualizări: ...

Comportamentul copilului este influentat de educatia care o primeste, de persoanele cu care intra in contact, de ceea ce vede in jurul sau.

Cum sa-l faci sa respecte regula: "nu e voie". De fiecare data cand ii spunem unui copil nu e voie, trebuie sa-i explicam de ce, si sa-l orientam spre un lucru care are voie sa-l faca!

Cand copilul face un lucru pe care il consideram nepotrivit, trebuie sa-i spunem cu o voce ferma, apoi sa-l orientam spre activitati aprobate de noi, si sa-l si laudam cum se joaca.

Desi unele zone trebuiesc limitate, altele trebuie structurate astfel incat sa-i permita copilului explorarea si joaca. Un sertar de jos de la bucatarie, umplut cu castoane si ustensile de plastic ofera copilului o zona sigura si imbietoare pentru a invata si pentru a se amuza.

In primul rand trebuie sa protejam copilul, sa ascundem obiectele periculoase.

Este bine sa ascundem sticla si obiectele de ceramica de pe masuta de cafea, sa avem incuietoare de siguranta la usile dulapului si balunstrade la scari. Copilul va cerceta aceasta zona, ceea ce este normal si sanatos, Vom fi mai linistiti daca nu trebuie sa ne mai facem griji cu privire la pericolele din casa.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu