Colesterolul rau, colesterolul bun

by sandalexro | 17/02/2011 14:27

 

Se stie cu certitudine ca, in zilele noastre, cresterea nivelului de colesterol din sange este unul dintre factorii de risc in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. In acest sens, de mai bine de 30 de ani, grasimile au fost suspectate ca fiind periculoase pentru organism.

S-au facut cercetari amanuntite in ceea ce priveste dozarea lipidelor din sange, insa, din pacate, pacientii continuau sa se imbolnaveasca. Simultan au aparut grasimile vegetale care pareau ca protejeaza arterele comparativ cu grasimile animale. S-a recurs la disocierea colesterolului si a trigliceridelor si s-au adus in discutie lipidele nesaturate.

Tratamentele propuse au evoluat mult de-a lungul anilor. Un regim de viata adecvat este clasificat ca fiind fundamental. Renuntarea la fumat a redus de asemenea numarul accidentelor vasculare, fata de scaderea nivelului de colesterol sau administrarea de medicamente.

Totusi studii engleze au aratat ca persoanele mai in varsta care tineau regim aveau o speranta de viata mai redusa decat cele care se multumeau doar cu tratamentul prescris de medic, ceea ce a pus problema unei carente vitaminice, si asta deoarece vitaminele A, D, E, K au nevoie de grasimi pentru a fi absorbite. Daca tot am vorbit de colesterolul daunator, sa nu uitam faptul ca exista si colesterolul bun.

Iata cinci modalitati de a creste nivelul colesterolului bun si de a-l scadea pe cel rau:

 

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/blogultau/colesterolul-rau-colesterolul-bun/