Ce sunt dermatocosmeticele? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sunt dermatocosmeticele?

Sfatulparintilor » Blogul tău » Ce sunt dermatocosmeticele?

 

Dermatocosmeticele sunt elaborate pe baza unor retete gandite de dermatologi,chimisti si farmacisti, contin substante atent selectionate si verificate, nu contin parfum care ar putea provoca iritatii sau alergii (sunt hipoalergenice) si nu contin ingrediente care favorizeaza aparitia punctelor negre (sunt noncomedogenice).

De ce sunt mai indicate?
Desi in literatura de specialitate exista 5 tipuri de ten – normal, gras, mixt, sensibil si uscat, tenul normal exista doar cu numele, transformandu-se ori in ten mixt ori in ten sensibil.

De aceea, este nevoie de produse speciale care sa ofere tenului o ingrijire adecvata. De exemplu, pentru un ten mixte este nevoie de un produs care sa matifieze zona T dar in acelasi timp sa hidrateze restul tenului pentru ca altfel pielea isi pierde din elasticitate si stralucire.

Tenul gras are nevoie de un produs care sa reduca si sa tina sub control secretia de sebum dar sa hidrateze tenul fara sa-l incarce. Tenul uscat are nevoie de un produs hranitor, iar pe masura ce inaintam in varsta de un produs antirid, fiindca un ten uscat se rideaza mai repede decat celelalte.

Tenul sensibil are nevoie de o ingrijire speciala, de aceea produsele dermatocosmetice sunt ideale, fiindca sunt hipoalergenice, iar majoritatea contin apa termala care este deja recunoscuta pentru proprietatile curative. 

Iar daca ne gandim ca indiferent de anotimp orice tip de ten are nevoie de o crema cu un factor de protectie potrivit tipului de ten, de obicei de la SPF 10 in sus, intelegem ca dermatocosmeticele sunt cele mai potrivite deoarece reunesc toate aceste proprietati intr-un singur produs.

Care sunt ingredientele active?
Apa termala este ingredientul minune din majoritatea produselor dermatocosmetice, in afara de extractele naturale si vitaminele care ajuta la ingrijirea corespunzatoare a pielii.

Apa termala Herculane (care se regaseste in produsele Ivatherm) are un efect calmant si antiiritant asupra pielii si se potriveste tuturor tipurilor de piele, chiar si celei mai sensibile. Aceasta contine Al, Cu, Fe, Zn, Mg iar efectul de intarziere a imbatranirii celulare este cel mai recent beneficiu al apei termale Herculane. 

Apa termala La Roche Posay, din produsele cu acelasi nume, este esentiala in ingrijirea pielii intolerante, atopice, calmeaza pielea iritata de factorii externi (soare, vant, tratamente dermatologice etc.) si contribuie la prevenirea imbatranirii cutanate. 
Apa termala Uriage (din produsele Uriage) este foarte bine tolerata de piele si are o eficienta dovedita in tratamentul tenului cu probleme si contine minerale si saruri precum Na, Ca, Si, Mn, Cu, Al, Li, Fe, Zn, Mg, K, Cl. 

Apa termală de Iwonicz-Zdroj (continuta de produsele Iwostin) este bogată în minerale şi oligoelemente, si este recomandate mai ales persoanelor cu pielea sensibilă, alergică sau cu probleme dermatologice (uscarea excesivă, deshidratarea, alergia, acneea, hipersensibilitatea la produsele cosmetice tradiţionale etc.).

Apa termala Avene (din produsele Avene) este de asemenea bacteriologic pura, are un PH neutru si este bogata in siliciu, ceea ce o face ideala pentru tratamentul si inrgijirea tenului sensibil. 

Apa termala Vichy mareste toleranta la nivel cutanat si calmeaza iritatiile. Astfel, apa termala poate fi folosita pentru orice tip de ten iar in combinatie cu alte ingrediente active, specifice fiecarei probleme in parte, constituie un ingredient minune care ajuta la ingrijirea corespunzatoare a tenului.

Pe langa gama destinata ingrijirii tenului, majoritatea producatorilor au si game special concepute pentru ingrijirea pielii corpului si a parului, atat pentru copiii cat si pentru adulti.

Machiajul pentru pielea sensibila
Categoria dermatocosmeticelor s-a extins si a creat si o gama speciala de machiaj pentru pielea sensibila. Aceste produse au o compozitie cu toleranta ridicata, nu contin parfum si sunt hipoalergenice.

Pentru ten dermatologii recomanda folosirea unor fonduri de ten din categoria dermatocosmeticelor care sa nu contina parfum sau parabeni, sa fie noncomedogenice si sa aiba factor de protectie solar. 

Astfel fondul de ten se transforma intr-o bariera naturala impotriva factorilor externi care participa la deteriorarea tenului – vant, soare, frig, bacterii etc. Aceste fonduri de ten au textura foarte fina si o putere de acoperire foarte mare conferind in acelasi timp tenului un aspect uniform (corectand toate imperfecţiunile).

Pentru ca in ultimii 15 ani, numarul femeilor cu ochi sensibili s-a dublat, medicii oftalmologi recomanda folosirea unor produse de machiaj cu toleranta ridicata care sa fie testate dermatologic.

Data articol: 28/04/2011