Blogul tău

BUNATATI DIN SOIA

27 octombrie 2011, , Vizualizări: ...

PUNCTUL DE START IN PREPARAREA BUCATELOR IL CONSTITUIE INGREDIENTELE.ATUNCI CAND ALEGI INGREDIENTE SANATOASE SI GUSTOASE,MANCAREA NU ARE CUM SA IASA ALTFEL.COPII AU NEVOIE DE O ALIMENTATIE SANATOASA SI ECHILIBRATA PENTRU A SE PUTEA DEZVOLTA ARMONIOS.DE ACEEA,TREBUIE SA ALEGI CELE MAI BUNE INGREDIENTE ATUNCI CAND II PREPARI MANCAREA.

PROTEINA DE SOIA,PRELUCRATA CORECT,ESTE SINGURUL ALIMENT VEGETAL CARE OFERA CORPULUI TOTI AMINOACIZII ESENTIALI.FIIND O SURSA BOGATA IN ANTIOXIDANTI,EA PROTEJEAZA VASELE SANGUINE,PREVINE RUPEREA ARTERELOR SI REDUCE INCIDENTA BOLILOR DE INIMA SI INTARESTE SISTEMUL IMUNITAR.SOIA REDUCE COLESTEROLUL SI,DATORITA BETACAROTENULUI(PROVITAMINA A) PE CARE IL CONTINE,S-A DEMONSTRAT CA PREVINE CANCERUL DE SAN.ESTE O SURSA LA FEL DE IMPORTANTA DE ENERGIE SI COMBATE ATROFIEREA MUSCHILOR SI IMBATRANIREA PIELII.PRIN FIBRELE PE CARE LE CONTINE,SOIA POATE FI CONSUMATA SI  DE DIABETICI,REDUCE APARITIA BOLILOR CANCERIGENE SI REGLEAZA CURATAREA RINICHILOR.PREVINE BOLI ALE OASELOR,ARTICULATIILOR,CIRCULATIEI,AVAND EFECTE DE STIMULARE  A SISTEMULUI IMUNITAR SI DE PRELUNGIRE A VIETII.

BOABELE DE SOIA FAC TOATE ACESTEA POSIBILE PRIN CONTINUTUL LOR RIDICAT DE ACIZI GRASI OMEGA 3,ACID ALFA-LINOLEIC,ACIZI GRASI OMEGA 6, PROTEINE,FIBRE ,MINERALE,VITAMINE(A,B2,B5,B6,C,D,E),ACIZI GRASI NESATURATI(CARE INLOCUIESC COLESTEROLUL NOCIV).ASTFEL CONTINUTUL UNUI BOB DE SOIA SE DISTRIBUIE IN 40%PROTEINE,20%GRASIMI,20%ACIZI,10%APA,5%CELULOZA SI 5%REZIDURI MINERALE.

SOIA MAI CONTINE SI ISOFLOVONI,COMPUSI CE INHIBA DEZVOLTAREA CELULELOR CANCEROASE,AJUTA LA PREVENIREA BOLILOR DE INIMA.S-A OBSERVAT CA IN TARILE IN CARE PRODUSELE DIN SOIA FAC PARTE IN MOD REGULAT DIN MENIUL ZILNIC,FRECVENTA BOLILOR CARDIO-VASCULARE ESTE SCAZUTA.IAR DATORITA CONTINUTULUI BOGAT DE CALCIU,SOIA AJUTA LA PREVENIREA OSTEOPOROZEI,IAR PRODUSELE DIN SOIA FERMENTATE AU EFECTE PROBIOTICE,CARE AJUTA LA MENTINEREA SANATATII INTESTINELOR.

 

”     DELICII DIN SOIA    ”

 

BOABELE DE SOIA POT FI PROCESATE IN DIVERSE FORME,CELE MAI COMUNE FIIND FAINA DE SOIA,LAPTELE DE SOIA,TOFU,PROTEINE VEGETALE TEXTURATE.

DE ALTFEL,DATORITA PROPRIETATIILOR EI,SOIA PROCESATA ARE TEXTURA SI APARENTA UNOR PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA.TOCMAI DE ACEEA,E FOLOSITA CU SUCCES CA INLOCUITOR AL PRODUSELOE LACTATE(LAPTE DE SOIA,MARGARINA,INGHETATA DIN SOIA,BRANZA DE SOIA) SI DIN CARNE(BURGERII VEGETARIENI).

AVAND IN VEDERE TOATE ACESTE PROPRIETATI,NU STA NICIODATA PE GANDURI ATUNCI CAND VREI SA UMPLI FRIGIDERUL CU BRANZA DIN SOIA,CRENVUSTI,LAPTE SAU PATE.

DE ASEMENEA MAI EXISTA SI MAIONEZA DIN SOIA SI DIFERITE SPECIALITATI TOFU IN ULEI SAU SARAMURA.TOTUL ESTE SA INCERCI O DATA SI,ASA CUM SPUN MARII BUCATARI,DACA NU STII CA PRODUSELE RESPECTIVE SUNT DIN SOIA,POTI JURA CA SUNT PREPARATE PE BAZA DE CARNE,LAPTE SAU OUA.

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu