Shop

BRANZA

27 octombrie 2011, , Vizualizări: ...

BRANZA ESTE UN ALIMENT SOLID,PREPARAT PRIN COVASIREA LAPTELUI DE VACA,OAIE,CAPRA SAU ALTE MAMIFERE.LAPTELE SE COVASESTE FOLOSIND O COMBINATIE DE CHEAG SI ACIDIFIERE.BACTERIILE ACIDIFIAZA LAPTELE SI JOACA UN ROL IMPORTANT IN DEFINIREA TEXTURII SI AROMEI MULTOR FELURI DE BRANZA.UNELE BRANZETURI CONTIN MUCEGAI,FIE PE COAJA SAU IN INTERIOR.

EXISTA SUTE DE TIPURI DE BRANZETURI.DIFERITELE STILURI SI AROME SUNT REZULTATUL FOLOSIRII MAI MULTOR SPECII DE BACTERII SI DE MUCEGAI,A VARIATE NIVELURI DE GRASIME IN LAPTE,A TIMPILOR DE MATURARE,A DIVERSE TRATAMENTE DE PREGATIRE SI PROCESARE SI A DIVERSE SURSE DE MATERIE PRIMA.ALTI FACTORI INCLUD DIETA ANIMALELOR SI ADAUGAREA DE AGENTI AROMATICI CUM AR FI IERBURILE SAU CONDIMENTELE,SAU AFUMAREA LA LEMN.SAVOAREA MAI POATE FI INFLUENTATA DE PREZENTA SAU ABSENTA PASTEURIZARII PREALABILE A LAPTELUI.

„SE MENTINE MULT TIMP”

 

 

UNELE BRANZETURI SUNT PREPARATE PRIN INCHEGARE CU ACIZI CUM AR  FI  OTETUL SAU SUCUL DE LAMAIE. CELE MAI MULTE SE ACEDIFIAZA CU BACTERII CARE TRANSFORMA ZAHARURILE DIN LAPTE IN ACID LACTIC,URMATE DE ADAUGAREA CHEAGULUI PENTRU TERMINAREA COVASIRII. CHEAGUL ESTE O ENZIMA OBTINUTA TRADITIONAL DIN STOMACUL VITEILOR.POATE FI PRODUS INSA SI IN LABORATOR,IAR SUBSTITUIENTII NUMITI CHEAGURI VEGETALE SE EXTRAG DIN SPECII ALE FAMILIEI CYNARA(O SPECIE DE CIULINI).PENTRU UNELE POPOARE BRANZA SE STOCHEAZA CA MASURA IMPOTRIVA FOAMETEI.ESTE O FOARTE BUNA MANCARE PENTRU CALATORI,FIIND FOARTE VALOROASA PENTRU USURINTA DE TRANSPORT,VIATA LUNGA SI PENTRU BOGATUL CONTINUT IN GRASIMI,PROTEINE,CALCIU SI FOSFOR.

BRANZA ARE O GREUTATE MAI MICA,ESTE MAI COMPACTA SI SE PASTREAZA UN TIMP MAI INDELUNGAT DECAT LAPTELE DIN CARE A FOST FACUTA.BRANZETURILE SE CONSUMA CRUDE SAU GATITE,SINGURE SAU IN COMBINATIE CU ALTE INGREDIENTE.CAND SUNT INCALZITE SE TOPESC SI SE INCHID LA CULOARE.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. 27ralu spune:

    Branza este foarte sanatoasa,dar nu cea din comert,ci cea facuta acasa.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu