Blogul tău

Baby blues sau tristetea post-natala

04 mai 2011, , Vizualizări: ...

In termeni consacrati, aceasta tristete se numeste "baby blues" si nu trebuie confundata cu depresia post-partum, care are manifestari si consecinte mai severe. Un procent de 50 pana 80% dintre mamici sufera de aceasta tristete dupa venirea din spital, dar simptomele ei dispar in cateva zile, fara a necesita tratament.

Cand apare?

De regula, simptomele se ivesc in decurs de 3 pana la 10 zile dupa nastere. Daca aceasta tristete fara motiv se prelungeste mai mult de 15 zile sau se intensifica, este bine sa se discute cu un specialist pentru a vedea calea de urmat si tratamentul recomandat.

Simptome

Manifestarile pot varia de la o femeie la alta: melancolie, schimbari bruste de dispozitie, pierderea poftei de mancare, insomie, dificultati de concentrare etc. La modul general, se poate vorbi insa de o hipersensibilitate, care declanseaza din senin lacrimi sau furie. Femeile care trec prin astfel de episoade realizeaza ca nu-si mai pot controla emotiile si se simt ridicole sau chiar vinovate.
De aceea, este bine sa inteleaga ca aceasta reactie post-partum are o origine pur fiziologica si ca va trece destul de repede.

Cauze


Remedii

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu