Shop

Baby blues sau tristetea post-natala

04 mai 2011, , Vizualizări: ...

In termeni consacrati, aceasta tristete se numeste "baby blues" si nu trebuie confundata cu depresia post-partum, care are manifestari si consecinte mai severe. Un procent de 50 pana 80% dintre mamici sufera de aceasta tristete dupa venirea din spital, dar simptomele ei dispar in cateva zile, fara a necesita tratament.

Cand apare?

De regula, simptomele se ivesc in decurs de 3 pana la 10 zile dupa nastere. Daca aceasta tristete fara motiv se prelungeste mai mult de 15 zile sau se intensifica, este bine sa se discute cu un specialist pentru a vedea calea de urmat si tratamentul recomandat.

Simptome

Manifestarile pot varia de la o femeie la alta: melancolie, schimbari bruste de dispozitie, pierderea poftei de mancare, insomie, dificultati de concentrare etc. La modul general, se poate vorbi insa de o hipersensibilitate, care declanseaza din senin lacrimi sau furie. Femeile care trec prin astfel de episoade realizeaza ca nu-si mai pot controla emotiile si se simt ridicole sau chiar vinovate.
De aceea, este bine sa inteleaga ca aceasta reactie post-partum are o origine pur fiziologica si ca va trece destul de repede.

Cauze


Remedii

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu