Iata o reteta foarte usor de preparat si extrem de gustoasa: orez cu legume.
Ingrediente supa:
carne de pasare, o ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, o telina, patrunjel, sare, piper
Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta, 1 kg iaurt, 1 pahar de smantana (eu folosesc de 500 ml), 7+2 oua, 300 g zahar, coaja de portocala rasa, esente de migdale, rom, vanilie, sare, ulei /unt (topit), zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura: o ceapa, un morcov, o lingura de ulei, 500 g carne tocata de vitel, 2 linguri faina, 2 linguri pasta de tomate, ½ cana de mazare, ½ cana de boabe de porumb, 1 lingurita de cimbru, 1 frunza de dafin intreaga, 1 cana de supa de vita
Friptura de curcan marinata in menta si portocale
Ingrediente
500 gr piept de pui dezosat;
400 gr ciuperci (eu folosesc ghebe cand am si sunt delicioase)
150 gr orez;
2 morcovi;
1 ceapa;
1 ardei gras rosu;
1 ardei capia verde;
1/2 legatura patrunjel;
2 lingurite cu sare.
Ingrediente:
500 de grame de carne de porc grasă
500 de grame de carne de vită
200 de grame de slăninuţă afumată (tăiată felii)
2 verze murate
2 linguri zdravene de untură de porc
1 cană de orez
3 cepe