Ingrediente
4 oua
4 linguri cu zahar
4 linguri cu faina
2 linguri cacao
1 praf de sare fina
Ingrediente
pentru mamaliguta: 300 g malai, 1 praf de sare, o cana cu apa, 1 lingura untura, ulei
Ingrediente:
carne de pasare sau porc, legume (mazare, fasole verde pastai, morcov), ciuperci, 60 g unt, sare, piper si castraveti la otet ca si garnitura.
500 g faina
1 cana cu apa calduta
7 g drojdie uscata
1 lingura zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei
Ingrediente:
500 g faina
1 cana cu apa calduta
7 g drojdie uscata
1 lingura zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei
Dimineata, la mic dejun , putem servi o felie de chec marmorat,( facut in casa) si un pahar cu lapte cald!
Chec marmorat
4 oua
2 cani cu zahar
1 cana cu lapte
1 cana cu ulei
4 cani faina
2 plicuri praf de copt
Este o paine sub forma de fotoliul soacrei sau scaunul soacrei dupa denumirea cactusului cu acelasi nume!
Ingrediente:
200 g margarina
75 g zahar pudra
1 praf de sare
.1 pachet zahar vanilat
1 cana cu faina
si
1 ou
300 g rahat colorat in rosu
Ingrediente:
600g biscuiti populari
175 margarina
100 g zahar
150 g rahat
1 esenta rom
3 linguri cacao
1 cana cu lapte(sau apa)
si 2 foi napolitana
Ingrediente: file de peste(caras, crap…) sare, faina, lamaie, ulei pentru prajit
Ingrediente:
400 g malai grisat
1 lingurita sare
1lingura ulei
2 cani cu apa
si
8 bucati peste(caras, crap..) potrivit de mari
1 lingura sare
1 ceasca malai grisat
400 ml ulei pentru prajit
2 capatani usturoi
Ingrediente:
3 oua
1 cana cu lapte sau iaurt
2 pachetele zahar vanilat
1 praf de sare
2 cani cu faina
Ingrediente:
500g faina ,
1 cub de drojdie,
1 ou +1 galbenus,
2 iaurturi
3 linguri ulei,
3 linguri zahar tos,
1 plic zahar vanilat ,
coaja de lamaie,
jumatate lingurita sare fina
Ingrediente:
2 dovlecei
2oua
60 g zahar
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
arome:coaja de lamaie
2 cani pline cu faina
O reteta veche de pe vremea cand inca se mai facea paine cu cartofi in cuptorul mare din bucataria de vara.
Ingrediente:
1 kg arpacas(o cana)
3 cani cu apa
500g zahar
250 g nuci, macinate
150 g stafide albe
2 sticlute cu rom
coaja de lamaie, vanilie, o lingurita cu sare