Totul despre anemia feripriva la copii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Totul despre anemia feripriva la copii

Cum sa castigi increderea copilului tau

 

Cand e cazul sa chemi medicul

Imediat ce apar primele semne de anemie. Pentru a determina daca micutul tau este intr-adevar anemic, medicul ii va face un test de sange, ca sa masoare nivelul de hemoglobina.

 

 

Metode de prevenire a anemiei feriprive

Pentru a preveni anemia cauzata de deficienta de fier, in primul rand trebuie sa limitezi consumul de lapte al bebelusului la o cantitate cuprinsa intre 400 si 700 ml pe zi. De asemenea, e indicat sa ii dai cereale fortifiate cu fier, precum si alte alimente bogate in fier: carne de pui, peste, paste cu fier, orez, oua, legume cu frunze verzi (gasesti mai multe sfaturi aici).

Ofera-i destule fructe si legume, care sunt bogate in vitamina C (precum portocalele, capsunile, kiwi, avocado si pepene galben), pentru ca acesta vitamina ajuta organismul sa absoarba mai bine fierul. Daca esti vegetariana si nu doresti sa ii dai deloc carne copilului tau, ar trebui sa consulti un nutritionist, pentru a te asigura ca micutul primeste destul fier.
 


 

Cum este tratata anemia la copii?

Este important sa intensifici absorbtia de fier a copilului tau, dar schimbarile de dieta nu sunt intotdeauna de ajuns pentru a indeparta anemia. Asa ca puiul tau ar putea avea nevoie si de un supliment alimentar cu fier.

Fierul este absorbit cel mai bine pe stomacul gol, dar, pentru ca poate provoca dureri de burta (si are si un gust destul de neplacut), pediatrul ti-ar putea sugera sa-i dai suplimentul in mancare. Probabil ca medicul il va consulta din nou pe micut, pentru a vedea care este nivelul de hemoglobina dupa ce a primit suplimente vreme de o luna-doua.

De obicei dureaza aproape doua luni pentru ca numarul celulelor rosii din sange sa revina la normal, apoi alte 6-12 luni pentru a asigura necesarul de fier din organism. Dupa aceasta, nivelul de fier din organismului copilului tau ar trebui sa poate fi mentinut cu ajutorul alimentatiei potrivita.
 

 


Ce trebuie sa stii despre suplimentele cu fier

Suplimentele cu fier sunt folositoare in unele momente, dar prea mult fier poate fi otravitor, astfel incat este mai bine sa consulti un medic pediatru inainte de a-i da copilului asemenea suplimente.

Odata ce ai cumparat suplimente cu fier (sau vitamine care contin fier), asigura-te ca le-ai pus intr-un loc greu accesibil pentru micutul tau. Fierul reprezinta cauza principala a otravirilor accidentale.
Autor: Alexandra NEDELCU

 

 

 

Copyright All rights reserved by manoj8555

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/03/2018