Primul ajutor pentru atacul de astm - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Primul ajutor pentru atacul de astm

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Primul ajutor pentru atacul de astm
Primul ajutor pentru atacul de astm

Fiecare parinte doreste ca puiul sau sa fie sanatos si voios, insa, din pacate, uneori, copiii sufera de anumite afectiuni pe care nu le putem trata complet. O astfel de situatie neplacuta il reprezinta si astmul care se poate declansa inca din primii ani de viata.

In cazul in care copilasul tau sufera de aceasta afectiune respiratorie, este posibil ca acum, cand primavara a sosit, acesta sa nu isi mai doreasca sa fie plimbat in carucior, ci sa zburde prin parc si sa alerge alaturi de alti copilasi. Totusi, un efort fizic exagerat poate sa determine un atac de astm asupra caruia tu va trebui sa actionezi. Astfel, pentru a-l putea ajuta pe copilasul tau, este important sa cunosti si sa respecti pasii primului ajutor in cazul unui atac de astm.

 

 

 

Ce este un atac de astm?

In primul rand, trebuie sa stii ca astmul este o boala inflamatorie respiratorie, care blocheaza caile respiratorii, determinand senzatia de sufocare. In timpul unui atac de astm, muschii care captusesc caile respiratorii ale micutului tau se vor contracta, micsorand in acest mod spatiile prin care aerul poate patrunde in organism.

 

 

 

Simptomele atacului de astm la copii:

  • senzatie de sufocare
  • inrosirea fetei
  • senzatie de lesin
  • tuse si respiratie insotita de suierat
  • nivel scazut de atentie
  • incapacitatea de a vorbi

 

In cazul in care observi ca micutul tau prezinta aceste simptome, este foarte posibil sa treaca printr-o criza de astm. Este esential sa actionezi repede si corect astfel incat copilul sa nu se sufoce. In acest sens iti vom prezenta pasii pe care trebuie sa ii respecti in acordarea primului ajutor.

 

 

Primul ajutor pentru atacul de astm 

 

Pastreaza-ti calmul

Cu toate ca aceasta este o situatie tensionata si este posibil sa simti ca emotiile te coplesesc, este indicat sa iti pastrezi calmul si sa nu ii arati copilasului ca panica te cuprinde. In cazul in  care cel mic va observa frica ta, va deveni mai agitat, ceea ce il va determina sa respire cu o mai mare dificultate.

 

 

 

Actioneaza cu rapiditate

Unul dintre cele mai importante aspecte in cazul acordarii primului ajutor este rapiditatea. Uneori chiar si cateva minute conteaza, motiv pentru care iti recomandam sa actionezi imediat dupa identificarea primelor simptome

 

 

 

Ofera-i micutului inhalatorul de astm

Pentru a combate un atac de astm trebuie sa ii dai copilasului inhalatorul de astm, din care va inspira de cateva ori pentru a linisti caile respiratorii si pentru a putea respira normal.

 

Asadar, daca prichindelul tau trece printr-o criza de astm, incearca sa iti mentii calmul, sa il linistesti si sa ii dai cat de repede inhalatorul. In general, atacurile de astm nu sunt grave, insa trebuie intotdeauna tratate cu seriozitate.

Te mai poate interesa: Prim ajutor in caz de infarct. Semnele care iti indica faptul ca este vorba despre o astfel de urgenta medicala

Imagine de OpenClipart-Vectors de la Pixabay

Data articol: 12/12/2020