Pericolul din scaunul auto pentru copii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pericolul din scaunul auto pentru copii

Pericolul din scaunul auto pentru copii
Credit foto: Depositphotos.com

Cum verificăm dacă centura este pusă corect?

Materialele mai groase de 5 cm pot pune în pericol viața copilului.

Pentru siguranța acestuia, părinții nu ar trebui să poată introduce mai mult de un deget sub centura de piept a scaunului. O altă modalitate de a verifica dacă centura este suficient de strânsă e să o ciupești.

Dacă aceasta rămâne întinsă pe pieptul copilului, este suficient de strânsă, dacă nu, trebuie reglată astfel încât să mai poată fi introdus maxim un deget între centură și piept.

Se poate verifica dacă spațiul creat de purtarea unei geci poate deveni periculos, prin strângerea centurii scaunului pe copil în timp ce poartă geaca, iar apoi, dând geaca jos, se refixează centura fără a o mai regla.

Așa NU:                                                                 Așa DA:

scaun auto 3

Nu rata nici: De ce sa alegi un scaun auto ISOFIX pentru bebe

Cele mai importante 7 lucruri de știut despre siguranța copiilor în scaunele auto:

  1. Scoicile sau scaunele auto din categoria de greutate 0-13 kg se instalează întotdeauna pe bancheta mașinii cu spatele la direcția de mers . Restul de scaune auto pentru copii sunt plasate cu fața la directia de mers.
  2. Centurile de siguranță trebuie să fie bine stranse pe corpul copilului, astfel incat sub centura sa intre maxim un deget.
  3. Este interzisa plasarea de paturi, perne, geci, sub copil in scaunul auto. De asemenea, nu este recomandata plasarea copilului in scaunul auto imbracat in haine pufoase, costume groase, geci de iarna usor de comprimat
  4. Atentie la extinderea scaunului auto, in cazul scaunelor pentru un interval de greutate extins. Intotdeauna copilul trebuie sa aiba capul intre pernele tetierei .
  5. Pentru scaunele auto fara centura proprie trebuie verificate zonele unde centura masinii trebuie pozitionata, astfel incat copilul sa nu fie pus in pericol
  6. Nu folositi scaune auto vechi primite de la prieteni, cunostinte sau achizitionate after-market. Ele pot pune in pericol viata copiilor.
  7. Intotdeauna cititi instructiunile de utilizare ale scaunului auto

Pericolul din scaunul auto pentru copii este o problemă pentru mulți părinți din România, mai ales prin prisma faptului că nu există deloc informare în această direcție.

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/11/2022