Mama la 40 de ani: avantaje si dezavantaje - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Mama la 40 de ani: avantaje si dezavantaje

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Mama la 40 de ani: avantaje si dezavantaje

Femeile aleg sa devina mame la varste din ce in ce mai inaintate. Motivele sunt diverse: fie urmaresc sa termine o scoala buna, fie sa-si solidifice o cariera, fie nu isi gasesc partenerul potrivit cu care sa imparta viata.

Daca prin anii ’70,  nasterile peste 35 de ani erau o raritate (potrivit statisticilor din SUA – 1/100), media din aceasta perioada este 1/7.

 

Avand in vedere numarul mare de femei care aleg sa devina mame dupa 40 de ani, cercetatorii de la Universitatea Birkbeck si University College din Londra, au intreprins mai multe studii care au urmarit legatura dintre dezvoltarea bebelusilor si varsta mamelor, comparatia fiind facute intre mamele de 20 de ani si cele de 40 de ani. Astfel ei au descoperit ca bebelusii nascuti de mamele peste 40 de ani sunt cu 22% mai putin predispusi riscului de a se rani accidental, si cu aproape o treime mai putin predispusi riscului de a se interna in primii trei ani de viata.

Totodata, bebelusii nascuti de femeile peste 40 de ani stau mai bine la capitolul emotional, iar conflictul dintre generatii fiind mai putin pronuntat odata cu inaintarea in varsta a mamei.

Cercetatorii britanici spun ca si la capitolul dezvoltarea limbajului, copiii nascuti de femeile peste 40 de ani stau mai bine decat copiii femeilor de 20 de ani.

„Studiile au demonstrat ca, desi sunt multe motive medicale la care femeile ar trebui sa fie atente, dupa 40 de ani, dezvoltarea socio-emotionala este mult mai buna pe masura ce varsta mamei creste”, spune profesorul Jacqueline Barnes, unul dintre coordonatorii studiului.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/04/2016