Expertul Aptamil raspunde parintilor: Anemia - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Expertul Aptamil raspunde parintilor: Anemia

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Expertul Aptamil raspunde parintilor: Anemia

In primii trei ani de viata, piticul tau se dezvolta cu un ritm accelerat, de aceea este foarte important sa ii oferi o alimentatie adecvata varstei, pentru a-i sustine micile progrese din fiecare zi.

 

Fierul este un nutrient esential in dezvoltarea copilului tau. Rezervele de fier ale bebelusului se formeaza in ultimul trimestru al sarcinii. Un bebelus nascut la termen are rezerve de fier pentru primele 6 luni de viata. Nevoia de fier a organismului este mai mare in primii 2 ani de viata datorita cresterii rapide (in special a sistemului nervos central).

Este esential de stiut ca fierul are un rol important in dezvoltarea creierului, a globulelor rosii, vederii si a sistemului nervos.

 

Deficienta de fier duce la anemie, afectand performanta fizica si cognitiva a copilului. Printre simptomele acestei afectiuni se numara oboseala, lipsa energiei, durerile de cap, tulburarile de somn, lipsa apetitului, paloare, rezistenţa redusa la infectii, tulburari de memorie, fragilitate a unghiilor.

 

 

Fierul in alimentatia copilului

Absorbtia fierului din tractul gastrointestinal este in masura sa regleze rezervele de fier din organism. Asadar, cantitatea si sursa de fier din dieta copilului sunt importante. In Romania, pediatrii recomanda cel putin 7 mg de fier pe zi pentru sugari si copii mici.

 

Importante surse de fier:

–          Sursele alimentare de fier importante includ carnea rosie, ficatul, ouale si formulele de lapte imbogatite cu fier pentru sugari si copii mici.

–          Laptele matern este o sursa importanta  de fier si represzinta alimentul ideal pentru sugar. Desi concentratia de fier din laptele matern este mica (0,2-0,4 mg/L), are un nivel foarte mare de absorbtie. Nutricia sustine recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii de a alapta cat mi mult timp posibil si de a continua alaptarea in paralel cu inceperea diversificarii.

–          Dupa incheierea perioadei de alaptare, se recomanda folosirea unei formule de lapte speciale. Nu uita ca este indicat sa eviti laptele de vaca in dieta micutului tau, pana la varsta de 3 ani, daca este posibil, deoarece are un continut foarte scazut de fier.

 

Nutricia Aptamil este alaturi de tine in meseria de parinte si iti pune la dispozitie o linie gratuita unde expertii nostri va pot oferi informatii despre

Nutritia si ingrijirea copiilor

Beneficiile alaptarii

Produsele Nutricia Aptamil

Puteti contacta Expertul Nutricia Aptamil – Dr. Laura Patrascu – la numarul de telefon gratuit 0800 672 888, pe e-mail la expert@aptanutricia.ro, direct de pe site-ul www.aptanutricia.ro sau in topicul “Intreaba Expertul Aptamil” de pe forum.

 

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

Data articol: 24/10/2012