Copilul meu are 1 an si nu merge - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Copilul meu are 1 an si nu merge

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Copilul meu are 1 an si nu merge
Varsta de 1 an este considerata definitorie pentru ca un copil sa inceapa sa mearga. Insa pentru ca fiecare copil este diferit si se dezvolta in ritmul propriu, acest lucru nu se intampla intotdeauna. Iata care sunt motivele care pot intarzia atingerea acestui prag in dezvoltare, precum si cateva recomandari importante.
In cazul in care copilul tau continua sa mearga de-a busilea sau sa avanseze pe posterior in vreme ce alti copii de varsta sa merg deja, se poate sa te ingrijorezi cu privire la dezvoltarea sa. Atunci cand un copil nu merge la 18 luni se poate incadra in categoria neobisnuit dar posibil normal, este de parere Andrew Adesman, sef al departamentului de dezvoltare si comportament pediatric din Spitalul de Copii Schneider, dar poate de asemenea sa indice faptul ca exista o problema.
 
Cauze pentru care copilul nu merge
Daca micutul tau se dezvolta normal in toate celelalte privinte, poate fi vorba despre faptul ca nu a beneficiat de suficienta incurajare sau oportunitati sa mearga. Specialistul in terapie fizica Gay Girolami sustine ca analizeaza intotdeauna factorii familiali sau de mediu. Poti sa descoperi ca este vorba despre o familie cu adevarat ocupata, iar copilul petrece un timp indelungat in premergator, prin urmare a invatat sa se balanseze pe varfuri. Atunci cand ajunge la etapa de a sta in picioare se poate confrunta cu dificultati deoarece muschii trunchiului si al pelvisiului nu au fost suficient antrenati (motiv pentru care unii experti, inclusiv Academia Americana a Pediatrilor, nu recomanda premergatoarele).
Exista si alti factori de mediu care trebuie luati in considerare. Sunt multi copii care isi doresc sa mearga cu disperare, dar un copil care este carat pretutindeni intr-un rucsac sau intr-un scaun de masina si caruia i se inmaneaza tot ce isi doreste poate sa nu gaseasca motivatia de a depune efort fizic.
Atat un tonus muscular scazut (hipotonie), cat si un tonus muscular crescut (hipertonie) pot ingreuna procesul de mers. Daca musculatura este subdezvoltata, copilul va intampina greutati in gasirea echilibrului si controlul asupra gravitatiei deoarece membrele sale sunt moi. In situatia opusa, daca musculatura este supradezvoltata, iar anumite grupe musculare sunt hiperactive, poate sa se confrunte cu membre rigide si sa intampine dificultati in sustinerea echilibrului. In cazuri rare medicii identifica probleme ale soldului atunci cand un copil nu merge la timp.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 02/03/2018