Buricul unui nou-nascut: etape si metode de ingrijire

by Sfatul Parintilor | 17/04/2017 21:47

Buricul la nou nascuti este zona cea mai sensibila in primele zile de viata. Afla totul despre cum trebuie ingrijit buricul pana cand acesta se usuca, cade si se vindeca.
Dar pana se usuca si cade se pot intampla multe. De exemplu daca zona nu este tratata corespunzator, se poate instala o infectie locala, ce poate avea efecte negative pentru sanatatea bebelusului.
Qbebe iti sare in ajutor si iti pune la dispozitie informatii pretioase despre ingrijirea buricului la nou-nascuti.
Ce rol are cordonul ombilical?
Bebelusii primesc hrana si oxigen cat timp sunt in uter prin placenta, aceasta fiind conectata la peretele interior al uterului mamei. Conexiunea are loc prin cordonul ombilical- o deschidere in abdomenul copilului. Dupa ce copilul se naste, cordonul ombilical nu mai este de folos, micutul tau va invata sa se hraneasca si sa respire singurel. De aceea el se sectioneaza in vederea mumificarii prin fibrozare, adica este taiat si prins aproape de corp printr-o procedura nedureroasa.
Cat timp va avea copilul bontul ombilical (rest din cordonul ombilical)?
In aproximativ 10 pana la 21 de zile, acest bont se va usca si va cadea, lasand o mica rana, a carei vindecare poate dura cateva zile. NU este indicat sa-i faci baita bebelusului in cadita,cu apa calda pana cand nu s-a vindecat rana lasata de caderea restului din cordonul ombilical. Ai doua posibilitati: daca alegi ca totusi sa ii faci baita acopera zona buricului cu un pansament steril, pe care ai grija sa-l eviti cand cureti pielea bebelusului. Cea de a doua varianta este sa cureti pielea bebelusului cu un prosop umed, pana cand a cazut buricul.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro[1].
Endnotes:
  1. Qbebe.ro: http://www.qbebe.ro/bebelusul/sanatate/buricul_unui_nou-nascut_etape_si_metode_de_ingrijire

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/sanatate-bebelusi/buricul-unui-nou-nascut-etape-si-metode-de-ingrijire/