Trusa de prim ajutor pentru plimbarile cu cel mic - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Trusa de prim ajutor pentru plimbarile cu cel mic

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Trusa de prim ajutor pentru plimbarile cu cel mic

Fie ca micutul tau este inca la varsta la care inca il plimbi in carucior, fie ca este mai maricel si a descoperit bucuria cataratului si a alergatului prin parc, este indicat sa nu iesi din casa fara sa ai la tine o trusa de prim ajutor. In cazul in care tu sau copilul va accidentati, trebuie sa faci fata singura acestei urgente medicale minore, iar apelarea la o trusa de prim ajutor este cea mai simpla metoda.

Aceste truse nu sunt necesare doar atunci cand plecati in vacanta sau intr-o drumetie prin padure, pentru ca mici accidente se pot intampla mereu, iar tratarea lor la timp ajuta la evitarea complicatiilor. O mare parte a populatiei neglijeaza acest aspect, dar o mamica trebuie sa fie mereu pregatita sa aiba grija de puiul ei, nu-i asa?

 

Ce trebuie sa contina o trusa de prim ajutor       

Trusa trebuie sa fie bine aprovizionata, iar obiectele folosite trebuiesc mereu inlocuite. De asemenea, verifica periodic produsele pentru a vedea daca sunt inca in perioada de valabilitate. Iata, mamico, ce ar trebui sa contina trusa ta de prim ajutor:

  1. plasturi si leucoplast (pentru clasicele julituri)
  2. fasa
  3. apa oxigenata (pentru dezinfectarea ranilor)
  4. solutie pentru curatarea ochilor (in cazul in care ii intra ceva in ochi si ii provoaca o iritatie)
  5. gel dezinfectant pentru maini (este indicat sa iti aplici pe maini inainte de a ingriji rana celui mic)
  6. sirop/pastile antialergice
  7. manusi
  8. comprese
  9. solutie pentru desfundarea nasului
  10. solutie antimicrobiana
  11. termometru
  12. antifebrile (medicamente care scad febra)

 

Poate ti se pare ca sunt multe articole pe lista noastra, dar nu numarul lor conteaza. Toate sunt de dimensiuni mici si ocupa putin spatiu, deci incap cu usurinta intr-o gentuta mica si usor de carat. Acasa este indicat sa pastrezi trusa de prim ajutor intr-un loc ferit, unde copilul tau nu poate ajunge, pentru ca toate acele solutii pot cauza o multime de complicatii medicale atunci cand nu sunt utilizate asa cum trebuie.

Este important ca pe fiecare sticluta sau flacon sa scrie clar denumirea substantei continute, pentru a nu se crea confuzii. Aceste medicamente au fiecare un scop clar, iar daca mesajul de pe cutie este lizibil, poti evita accidente. Daca vei purta mereu la tine aceasta trusa de prim ajutor, micutul tau va fi in siguranta. Nu uita ca o tratare timpurie a accidentelor de joaca reduce riscul aparitiei altor complicatii. Tu ce altceva ai mai adauga in trusa de prim ajutor?

Data articol: 09/07/2014