Tot ce trebuie sa stii despre tarcul bebelusului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tot ce trebuie sa stii despre tarcul bebelusului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Tot ce trebuie sa stii despre tarcul bebelusului

Daca cel mic a descoperit mersul de-a busilea si isi croieste traseu spre zone care ii pun siguranta in pericol, a venit momentul sa achizitionezi un tarc bebe, un loc doar al lui, unde se poate juca linistit. Acest articol iti va prezenta beneficiile tarcului de joaca si iti va oferi mai multe informatii legate de alegerea unuia ideal pentru micutul tau.

 

 

In aceasta perioada de dezvoltare rapida a copilasului tau, este indicat sa ii oferi un spatiu de joaca bine delimitat. Cu siguranta curiozitatea si neastamparul specific varstei il vor impinge la tot felul de nazbatii, de aceea tarcul de joaca reprezinta o varianta convenabila atat pentru tine cat si pentru prichindel. El va asocia noul loc in care il asezi cu joaca si cu veselia, iar tu vei putea sa te ocupi de treburile casnice linistita.

 

 

 

De ce este necesar un tarc de joaca?

Unele mamici considera ca tarcul de joaca este un simplu moft, mai ales daca au deja acasa un patut mai spatios. Totusi, este bine sa stii ca patutul copilului nu a fost conceput ca un spatiu dedicat jocului si ca cel mic ar fi mult mai in siguranta daca se afla in tarc. Acesta se afla undeva la mijloc intre patut si salteaua de joaca si este cel mai potrivit mediu in care bebe poate sa ramana singur atunci cand se joaca.

 

Totusi, daca patutul ales de tine nu este unul din lemn, ci pliabil, il poti lasa pe ingeras sa se joace la nivelul doi. Daca nu tii cont de aceste sfaturi, s-ar putea ca bebe sa se catere peste margine sau sa sara din patut si s-ar putea rani. Prin urmare, cea mai sigura metoda de a-i oferi celui mic un spatiu sigur destinat jocului este sa il pui intr-un tarc de joaca.

 

 

Tarcul de bebelusi – un ajutor de nadejde pentru mamici.

Tarcul de bebe este atat de sigur deoarece este inchis din toate partile, deci micutul nu poate parasi acel spatiu. In plus, tie iti va fi extrem de usor sa observi ce se intampla in interiorul lui si iti vei putea continua linistita treburile casnice. In functie de materialul din care sunt confectionate si de marime, tarcurile pot fi de mai multe feluri: tarcuri pliante cu saltea pliabila, tarcuri pliante cu salteluta semirigida, tarcuri de otel si tarcuri din lemn(ca si acestea se pot plia).

 

 

Tarc de lemn, tarc pliant cu tesatura, sau tarc din otel?

Primele tarcuri au fost facute din lemn si au ramas populare pana in ziua de azi. Sunt durabile, arata elegant, sunt mai solide si par sa faca fata tentativelor de evadare ale micutului. Totusi, trebuie sa fii extrem de atenta inainte de a pune copilasul in tarc si sa te uiti de eventualele cuie sau suruburi care ar putea sa il raneasca.

Tarcurile pliabile cu peretii din material textil transparent sunt mai practice, mai usoare, foarte usor de transportat si de instalat. Daca vrei sa iti iei micutul in vacanta si sa il stii in siguranta oriunde te-ai afla, aceste tarcuri sunt ideale. Totusi, multe modele de acest fel nu sunt prea spatioase si nici stabilitatea lor nu este la fel ca la tarcurile de lemn.

Ultimul dar nu cel din urma, tarcul cu suport de otel este indicat deoarece plasa de protectie transparenta ii permite copilasului sa observe atent tot ce se intampla in jur si tie sa il poti verifica oricand. Peretii si saltelele pot fi viu colorate, cu printi si zane, cu animalute si floricele…imagini numai bune pentru a-i capta atentia prichindelului.

In concluzie, tarcul de bebelusi reprezinta un ajutor de nadejde pentru orice mamica ocupata. Puiutul tau va avea un spatiu special creat pentru joaca si tu vei fi linistita deoarece nu se va putea apropia de niciun obiect periculos din casa.

 

Tu ce model de tarc ai alege pentru copilasul tau?

 

 

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 25/05/2014