Probleme de crestere la bebelusi si solutiile lor. Ce sunt puseurile de crestere care sperie parintii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Probleme de crestere la bebelusi si solutiile lor. Ce sunt puseurile de crestere care sperie parintii

Ce sunt puseurile de crestere
Credit foto: Imagine de u_jqskahw9 de la Pixabay

Semne care apar la puseurile de crestere:

  • Bebelusului ii este foame tot timpul
  • El sau ea se trezeste frecvent in timpul noptii cerand de mancare
  • Copilul este mult mai agitat si irascibil decat de regula

Pentru mamele care alapteaza si care incearca sa impuna un program strict de alimentatie, daca copilul are perioade in care cere de mancare tot timpul, da-i sa manance ori de cate ori iti cere. Nu iti face griji ca ramai fara lapte; corpul va ajusta productia de lapte in functie de nevoile bebelusului. Nu iti face griji ca nu vei putea avea un program de alaptat pe termen lung; copilul nu va cere continuu de mancare luni de zile, zi dupa zi, ci doar in perioadele acestea de crestere in salturi cand corpul sau are alte nevoi.

Daca alaptezi, iti poate fi mai sete si mai foame decat de obicei in perioadele de hopuri de crestere. Este felul naturii de a-ti spune ca trebuie sa mananci mai mult, pentru copil. Bea mai multa apa plata si mananca mai multe alimente sanatoase pe zi (in special legume si fructe diverse).

Daca copilul nu mananca de la san ci lapte formula, pregateste biberoanele!

Nu te panica si tine minte ca bebelusii si copiii mici sunt pur si simplu incapabili de a manca in exces peste nevoile corpului lor. Acest fenomen apare la adolescenta si maturitate, cand omul mananca si ca suport emotional, caz in care se supraalimenteaza pentru ca alege sa manance atunci cand are o problema, o emotie, o ocazie, desi nu ii este neaparat foame.

Cand bebelusul este agitat, nu doarme bine si cere de mancare, daca se linisteste in contact cu laptele, da-i lapte. Si mai ales, obisnuieste-te cu aceasta forma de crestere a copilului tau care poate tine pana la adolescent, cand trupul i se stabilizeaza pe niste coordonate de inaltime si greutate naturale.

Te mai poate interesa: Graficele de crestere la copii. Cand e cazul sa ne ingrijoram?

Imagine de u_jqskahw9 de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/10/2023