Ingrijirea bebelusului: Cele mai populare 5 intrebari despre alaptare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ingrijirea bebelusului: Cele mai populare 5 intrebari despre alaptare

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Ingrijirea bebelusului: Cele mai populare 5 intrebari despre alaptare
intrebari despre alaptare - fatulparintilor.ro - pixabay_com - hand-4745658_1920

Cat timp sunt insarcinate si mai ales dupa ce devin mamici, femeile vor sa stie totul despre ingrijirea bebelusului lor.  Tocmai pentru ca isi doresc mai mult ca orice pe lume sa fie mamici bune si sa aiba grija cat mai responsabil de bebelusul lor. Iar una dintre grijile principale este alaptatul si problemele care pot aparea: de la dureri de sani pana la lipsa laptelui matern.

Iata intrebarile cele mai populare care framanta proaspetele mamici si raspunsurile oferite de specialisti pediatri.

Ingrijirea bebelusului #1: Ce trebuie sa fac cand ma ustura sfarcurile de la alaptat?

Laptele matern ajuta la vindecarea micilor crapaturi care pot aparea pe sfarcuri si care pot duce la senzatia de usturime in timpul alaptatului. Stoarceti putin lapte si ungeti suprafetele care va dor cu el. Continutul bogat de grasimi din lapte va ajuta la hranirea pielii. In plus, are proprietati antibacteriene si va preveni aparitia infectiilor. Intre alaptari puteti sa va ungeti cu crema organica din lanolina pura pe zonele afectate. Daca senzatiile de usturime sau durerea persista, consultati un medic.

Citeste si: Pozitii alaptare. Cum se face atasarea corecta la san

Ingrijirea bebelusului # 2: Ce fac daca n-am suficient lapte?

In aceasta privinta trebuie sa va relaxati total. Este tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a creste productia de lapte. Cu cat bebelusul stimuleaza mai mult sanii, cu atat mai mult lapte se va produce. Este indicat sa dezbracati copilul in timpul alaptarii, pentru ca acest contact direct piele piele poate contribui la eliberarea laptelui. Stresul este principalul factor al stoparii productiei de lapte, asa ca este indicat sa evitati pe cat posibil activitatile casnice, vizitele, musafirii si sa va odihniti cat mai mult.

Ingrijirea bebelusului # 3: Ce fac cand laptele iese cu presiune? Asta inseamna ca am prea mult?

Cand mama produce mai mult lapte, acesta iese cu presiune, iar bebelusii se pot ineca sau pot inghiti mult aer, ceea ce ii va agita destul de mult. Daca va confruntati cu aceasta problema, ar fi indicat sa presati usor cu mainile sanii, pentru a elimina putin lapte, inainte de a alapta copilul. De asemenea, atunci cand il tineti la san, sa-l tineti putin mai ridicat pentru a-i fi mai usor sa controleze jetul de lapte.

Nu rata nici:12 alimente esentiale pentru oricine, dar in special pentru mamele care alapteaza

Ingrijirea bebelusului # 4: Am nascut prin cezariana, imi va fi afectata productia de lapte?

Nasterea prin cezariana poate insemna mai multa oboseala, insa nu lapte mai putin. Abilitatea de a produce lapte a femeilor ar trebui sa fie la fel, indiferent daca au nascut normal sau prin cezariana. Insa trebuie sa fiti atente la medicamentele pentru controlul durerii folosite la nastere. Ele trebuie sa fie compatibile cu alaptatul. In plus, in timpul alaptarii trebuie sa va gasiti o pozitie care sa nu afecteze zona inciziei.

Ingrijirea bebelusului # 5: Si daca nu pot alapta?

Daca dintr-un motiv sau altul nu se produce lapte, asta nu inseamna ca trebuie sa va considerati vinovate, iar acest lucru sa va deprime. Un bebelus fericit si sanatos are in primul rand nevoie de o mamica fericita si sanatoasa.

Te mai poate interesa si: Plante medicinale interzise mamicilor care alapteaza

Imagine de Mylene2401 de la Pixabay

Data articol: 05/08/2021