Cum faci baie bebelusului? Sfaturi practice

by Sfatul Parintilor | 02/01/2022 18:10

Cum faci baie bebelusului? Primele zile acasa dupa maternitate. Nu-i asa ca totul vi se pare dificil? Printre multiplele activitati noi, baia de seara, obligatorie in fiecare zi, poate fi de-a dreptul de speriat.

Aceasta deoarece bebelusul se misca haotic, aluneca, poate sa planga cand ia contact cu apa. Iar dvs. sunteti oricum speriata sa nu-i faceti ceva rau.

Cum faci baie bebelusului? Iata regulile de baza pentru baia de seara:

1. Apa din cadita trebuie masurata pe pielea antebratului (de unde se recolteaza sange pentru analize). In acest loc, pielea este extrem de subtire, comparabila cu pielea bebelusului, si puteti simti exact temperatura pe care o simte bebe.

2. Bebelusul se tine ferm pe antebrat. Daca nu puteti sa-l samponati singura, cereti ajutor.

3. Produsul de spalat trebuie sa contina cat mai putine ingrediente si sa aiba un PH de 5,5.

4. Atentie sa-i curatati cutele de pe gat. La cei mai multi bebelusi, nu puteti vizualiza cu atentie gatul. Trebuie sa stiti insa ca aici se aduna lapte si alte materii organice care dau un miros neplacut si produc infectii.

Te mai poate interesa: De ce scaunelul de baie pentru bebelusi este un accesoriu util[1]

5. De asemenea, organele genitale trebuie spalate si curatate cu grija si in fiecare zi, pentru ca au o incarcatura mare de microorganisme si pot sa dezvolte infectii. Pana la 6 luni, preputul baieteilor are o incarcatura enorma de microorganisme si astfel se pot instala infectii urinare dese.

6. Dupa baie, e indicat sa-l ungeti cu ulei de masline si nu cu lotiuni chimice, pentru ca acestea pot fi alergene.

Baita e necesara in fiecare seara, cel putin in primele luni de viata, pentru ca altfel bebelusul poate dezvolta infectii des.

In plus, il linisteste si va dormi mai bine.

Cum faci baie bebelusului? Baia se face putin inainte de ora 22, cand va fi ultima masa de lapte din zi, asa cum cel mai probabil v-a recomandat medicul neonatolog sau pediatru.

Citeste si: Suportul de baie pentru bebe, un accesoriu util pentru o baita in conditii de siguranta[2]

Sursa: www.imidoresccopii.ro[3]

Endnotes:
  1. De ce scaunelul de baie pentru bebelusi este un accesoriu util: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/ingrijire-bebelusi/de-ce-scaunelul-de-baie-pentru-bebelusi-este-un-accesoriu-util/
  2. Suportul de baie pentru bebe, un accesoriu util pentru o baita in conditii de siguranta: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/sanatate-bebelusi/suportul-de-baie-pentru-bebe-un-accesoriu-util-pentru-o-baita-in-conditii-de-siguranta/
  3. www.imidoresccopii.ro: http://www.imidoresccopii.ro

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/bebelusi/ingrijire-bebelusi/cum-faci-baie-bebelusului-sfaturi-practice/