Cele mai mari frici ale primului an de parinte si cum sa le depasesti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai mari frici ale primului an de parinte si cum sa le depasesti

Cele mai mari frici ale primului an

4. Sa pui copilul jos cand plange

De ce? Pentru ca nu vrei sa-I lasi senzatia ca este “abandonat”

De ce sa nu te mai temi? Se poate forma un cerc vicios. Leganatul, purtatul in brate sunt foarte relaxante pentru bebelus pentru ca primeste toata atentia parintilor. Insa, prea mult legat si prea mult tinut in brate pot crea dependenta. Ce inseamna prea mult sau prea putin depinde de fiecare copil in parte. Parintele trebuie doar sa urmareasca ce fel de copil are si, incet, incet, sa descopere impreuna calea de mijloc.

Sfatul medicului: Plansul face parte din viata de bebelus. Tine-ti copilul in brate, alinta-l, insa nu e nicio catastrofa daca il lasi apoi in patut pentru a-ti mai face din treburi. Atentie, insa, daca plansul este continuu, ai putea verifica si alte cauze precum disconfortul creat de anume probleme medicale: reflux gastroesofagian, intoleranta la lactoza, colici. Daca suspectezi oricare dintre aceste probleme, vorbeste cu medicul pediatru.

Nu rata nici: Articole bebelusi ESENTIALE in primul an de viata. Ai grija sa nu-ti lipseasca

5. Sa lasi tatal sa se ocupe de copil

De ce? Pentru ca nu ai suficienta incredere ca totul va fi bine.

De ce sa nu te mai temi? Daca stai tot timpul langa copil, s-ar putea ca nimeni altcineva sa nu-l mai poata linisti atunci cand este agitat, in lipsa ta. Va manca cu tine, va dormi cu tine si numai tu il vei putea calma. Lucru mai greu daca tu esti plecata la birou, de exemplu.

Sfatul medicului: Si tatal copilului trebuie sa petreaca timp cu micutul lui. Chiar conteaza daca scutecul este pus bine sau nu? Mai mult, s-ar putea sa descoperi ca in unele activitati cu copilul este chiar mai priceput decat tine.

6. Sa dai copilului si san, si biberon

De ce? Pentru ca bebelusul se va obisnui cu biberonul si nu va mai dori la san.

De ce sa nu te mai temi? Este perfect daca poti alapta de la inceput si pana cand copilul se intarca. Insa, daca te intorci mai devreme la serviciu sau trebuie sa te duci in alta parte, n-ar trebui sa-ti faci griji cu biberonul.

Sfatul medicului: Atat timp cat ai alaptat fara probleme cel putin in primele 4 saptamani, copilul nu va fi deloc confuz in alegeri. Va sti sa se intoarca la sanul tau, imediat ce-l gaseste si nu-l va da pentru o tetita de biberon. Pentru asta, insa, va trebui sa-i dea altcineva biberonul, iar tu sa nu fi pe langa copil, ca sa te vada.

© Streetgraphics | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/02/2021