4 dovezi stiintifice ca bebelusii sunt mai destepti decat crezi - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

4 dovezi stiintifice ca bebelusii sunt mai destepti decat crezi

11 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
inteligenta bebelusi - sfatulparintilor.ro - foter_com

Cand ii vezi cat sunt de mici ii crezi naivi, necunoscatori. Dar cercetatorii sunt convinsi ca bebelusii sunt mai destepti decat s-ar crede.

 

Iata 4 dovezi stiintifice ca bebelusii sunt mai destepti decat crezi.

 

 

  1. Bebelusii inteleg

Poate ca bebelusii nu sunt interesati de filosofie, insa, in mod clar au abilitati de intelegere. Copiii de un an pot face deductii logice. La un test la care au participat copii de un an, s-au pus bile de diferite culori intr-o cutie. Dupa ce s-a acoperit cutia, a fost indepartata o bila. Copiii au reactionat diferit in functie de cat de departe era bila de deschizatura cutiei si cat timp a fost acoperita cutia. Dupa ce cutia a fost acoperita 0,4 secunde si a disparut cea mai indepartata bila de deschizatura acesteia, copiii au fost surprinsi. Cum s-ar fi putut rostogoli acea bila ca sa iasa afara in asa de scurt timp. Insa, cand cutia a fost acoperita pret de 2 secunde, copiii n-au mai fost deloc surprinsi. Era timp suficient pentru ca bila sa iasa.

 

 

  1. Copiii inteleg numerele

Exista doua tipuri de oameni pe lume: unii care iubesc matematica si unii care o urasc. Indiferent de parerile personale, matematica este o parte vitala a vietii noastre. In timp ce animalele pot numara, doar oamenii pot intelege simbolurile precum “doi” sau “2”. Dar oare stim aceste lucruri pentru ca le-am invatat la scoala sau ne nastem cu ele?

In 2009, cercetatorii de la Harvard au vrut sa afle. Astfel ei au cercetat 16 nou-nascuti (cu varste cuprinse intre 7 si 100 de ore). Testul a constat in difuzarea unor inregistrari cu rostirea silabei “raaaa” de cinci ori si “ra” de 10 ori. Urmatorul pas a fost redifuzarea silabelor si afisarea unor cartoane care reprezentau figuri geometrice in acelasi numar cu numarul silabelor rostite. Potrivit cercetatorilor, majoritatea bebelusilor au privit mai intens figurile care aratau acelasi numar cu cel al silabelor auzite. Specialistii concluzioneaza ca bebelusii se nasc cu simtul numerelor si pot invata sa numere inainte de a invata sa vorbeasca. Totusi, nu toti copiii sunt la fel. Unii au abilitati mai bune in recunoasterea numerelor, ceea ce poate insemna ca atunci cand vor creste se vor descurca mai bine la matematica decat ceilalti copii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu