Incepem diversificarea hranei! Lista accesoriilor utile - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Incepem diversificarea hranei! Lista accesoriilor utile

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Incepem diversificarea hranei! Lista accesoriilor utile
robot

Bebe e mare acum. Are deja 6 luni si trebuie sa incepem diversificarea hranei. Timpul se scurge prea repede si parca mai ieri minunea cea mica pasea pragul casei sale. Un pic derutati, incercam sa ne obisnuim cu totii cu noul statut, acela de parinte. Acum suntem experti si nu-i mai lasam nici macar pe bunici sa se apropie de micut atunci cand trebuie schimbat, hranit, imbaiat. Nimeni nu le face pe toate mai bine ca noi. Din cand in cand, mai permitem cate o derogare cand vine vorba de plimbare. Punem nepotul in carucior si ne instruim parintii ce au voie sa faca si ce nu (de parca nu au crescut si ei copii la randul lor).

Dar cand vine vorba de papa, suntem si mai “agresivi”. Citim 1000 de carti, ne plimbam pe 2000 de site-uri specializate si vorbim cu toti medicii pe care ii cunoastem. Bebe merita ce-i mai bun. Si pentru ca ne dorim sa ne si eficientizam timpul, ne trebuie si accesorii care sa ne ajute sa facem “momentul mesei” unul special.

 

robot

Iata o lista cu cele mai cautate accesorii necesare inceperii diversificarii hranei bebelusului.

1. Robot de bucatarie cu aburi 0% BPA – eu il numesc “aparat minune”. Nu m-as fi descurcat fara el. Adio munca manuala! Bine ai venit mancarica rapida si sanatoasa! De ce este atat de grozav acest aparat? Pentru ca: gateste prin metoda cu abur, incalzeste si dezgheata hrana, paseaza, marunteste si mixeaza si, pentru ca sunt cam uituca, ma si avertizeaza prin semnale acustice ca e gata papa. Ba mai are si o carticica de bucate pentru mofturosi, scrisa in colaborare cu nutritionisti renumiti.

 

2. Canuta speciala pentru varsta de 6 luni – bebe nu vrea sa renunte la biberon? Stiu cum este, asa ca intotdeauna am cautat sa trec de la o etapa la alta in mod gradual, pentru a nu-i crea repulsie pentru “nou”. Si am reusit. Am gasit o canuta a carei “tetina” seamana cu cea a biberonului: este moale, din silicon, are capac de protectie, manere (ca doar vrea si piticul sa-si exerseze abilitatile motorii) si sistem anticurgere. Toate “ingredientele” sigure intr-un singur pachet.

canuta

 

3. Farfuriuta este si ea la fel de importanta. Cele mai practice sunt cele cu desene in baza interioara. Il poti pacali mai usor, fiind curios sa descopere ce se afla pe fundul farfuriei. Eu am gasit una mai deosebita, adica in farfuria inferioara turnam apa fierbinte si puneam hrana in cea superioara. Pitica mea manca foarte incet si sa racea mancarica. Un astfel de sistem m-a ajutat sa-i ofer hrana la temperatura optima chiar daca abia manca intr-o ora. Ba pe deasupra mai avea si baza antialunecare, astfel incat daca o puneam pe scaunelul de masa, stiam ca acolo va ramane, chiar daca va incerca sa o rastoarne. Se mai intampla astfel de accidente; de ce sa nu le evitam daca putem?

 farfurie

 

4. Lingurita – trebuie neaparat sa fie din silicon, in caz contrar riscam sa ii ranim giingiile, si-asa inflamate din cauza aparitiei primilor dintisori. Nu alegeti una mare. Cu ea trebuie sa iei exact cantitatea potrivita pentru gurita mica a bebelusului.

 lingurita silicon

 

5. Baveta – crede-ma, niciodata nu ai destule, dar poti alege una rezistenta. Exista cele din material cauciucat si cu buzunarel pentru colectarea resturilor alimentare. Practica, usor de curatat si foarte rezistenta in timp. Se si mosteneste. Sau le poti alege pe cele de unica folosinta, desi eu le recomand pentru calatorii. Sunt extrem de utile si intotdeauna la indemana.

 baveta  baveta

 

6. Scaunul de masa – accesoriul care iti “mananca” cel mai mult din buget, dar nu stiu ce m-as fi facut fara el. Nu numai ca il foloseam pentru ora mesei sau pentru joaca, dar daca adormea, eram sigura ca poate sta in siguranta in el (spatarul se regleaza aproape de pozitia orizontala). Astfel de scaune sunt ajustabile si pe inaltime si pot fi utilizate sa-l asezi la masa cu tine (cand va fi mai maricel si poate manca singurel).

scaun masa

 

Acestea sunt accesoriile de inceput care te vor ajuta pana pe la 3 ani. Dupa aceasta varsta, sa speram cu totii ca este deja “expert” si ca nu ne va mai “picta” toata casa in culorile din farfurie.

Iti urez succes, draga mamica, si fii sigura ca in maxim o saptamana de la inceperea diversificarii si tu vei deveni expert.

Data articol: 28/11/2014