4 reguli privind diversificarea alimentatiei - Sfatulparintilor.ro
Shop

4 reguli privind diversificarea alimentatiei

08 februarie 2016, , Vizualizări: ...
diversificare bebelusi - sfatulparintilor.ro - foter_com

Diversificarea alimentatiei este o etapa mult asteptata de catre parinti si care reprezinta un pas important in procesul de crestere a copilului. Totusi, trebuie sa iei in considerare faptul ca introducerea produselor in regimul alimentar a bebelusului trebuie realizata cu multa atentie si grija.

Pentru a fi sigura ca procedezi corect, iti vom prezenta 4 reguli simple de urmat.

 

Nu incepe diversificarea inainte de 6 luni

O prima regula recomandata si de catre medicii pediatri este inceperea diversificarii deabia dupa ce bebelusul a implinit varsta de 6 luni. Pana la aceasta varsta este indicat sa consume doar lapte matern, atat de bogat in vitamine si minerale. Nu trebuie sa iti faci griji ca bebelusul tau nu va lua in greutate doar cu ajutorul laptelui. Studiile au demonstrat faptul ca laptele matern este cel mai hranitor si adecvat lichid pentru sugari. De asemenea, este important sa iei in considerare faptul ca in primele luni de viata sistemul digestiv al bebelusului nu va putea digera si procesa alimente, motiv pentru care este indicat sa nu incepi diversificarea alimentatiei inainte de aceasta varsta.

 

Incepe cu legume

O a doua regula importanta este introducerea legumelor in regimul alimentar al bebelusului inainte de fructe. Se pare ca in cazul in care se incepe diversificarea cu fructe, papilele gustative ale sugarului se vor obisnui cu gustul dulce si astfel cel mic va putea respinge apoi legumele. De regula, specialistii recomanda inceperea procesului de diversificare cu legume precum morcovi, bogati in nutrienti si usor de digerat.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu