Castigatori concurs Himalaya: Cu ce retete sanatoase aduci primavara in bucataria ta?

26 mai 2017, , Vizualizări: ...
Liv52 sfatu parintilor 652x450

Pietele s-au umplut de salate proaspete, capsunele apar deja si ele, timid, iar bucataria ta incepe sa prinda din nou culoare! E momentul ideal pentru o cura de sanatate! SfatulParintilor.ro si Himalaya te invita la concurs! Povesteste-ne cum incluzi bunatatile verzi in mancarurile preparate de tine, cu ce retete sanatoase de primavara ii rasfeti pe cei dragi si poti castiga un voucher in valoare de 75 de lei pentru magazinul online www.hboutique.ro + o plasa textila, o mascota Himy si o carte de colorat „Himy elefantelul si secretul plantelor” vol. 2.

 

Cand se desfasoara concursul

Concursul se desfasoara in perioada 26 aprilie – 9 mai 2017

CONCURSUL S-A INCHEIAT!

 

Castigatorii sunt:

Lucaci Aurora Carmen, Carmen, Geanina

 

UPDATE 26 MAI

Intrucat castigatorul Geanina nu a trimis datele pentru revendicarea premiului, conform regulamentului, statutul de castigator se anuleaza.

Noul castigator desemnat este  Lazar Adrian.

 

Premii

Poti castiga unul dintre cele 3 premii oferite de Himalaya constand in un voucher in valoare de 75 de lei pentru magazinul online www.hboutique.ro + o plasa textila, o mascota Himy si o carte de colorat „Himy elefantelul si secretul plantelor” vol. 2.

 

Cand se afiseaza castigatorii

Castigatorii se afiseaza miercuri 10 mai 2017, in acelasi articol care anunta concursul. Vor fi premiate cele mai inspirate si originale 3 raspunsuri.

 

Succes tuturor!

 

 

REGULAMENT CONCURS

  1. Concursul Cu ce retete sanatoase aduci primavara in bucataria ta? este valabil in perioada 26 aprilie – 9 mai 2017.
  2. La concurs poate participa oricine cu varsta peste 18 ani care posteaza raspunsul in zona de comentarii a acestui articol. Chiar daca un user va posta mai multe comentarii, se va lua in considerare unul singur.
  1. Nu se acorda contravaloarea premiilor. Se acorda 3 premii oferite de Himalaya constand in un voucher in valoare de 75 de lei pentru magazinul online hboutique.ro + o plasa textila, o mascota Himy si o carte de colorat „Himy elefantelul si secretul plantelor” vol. 2.
  2. Castigatorii vor fi selectati de echipa redactionala si de management a sfatulparintilor.ro, in functie de propria sa apreciere cu privire la calitatea si originalitatea raspunsurilor participantilor.
  3. Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 10 mai 2017, in cadrul aceluiasi articol care anunta concursul.
  4. Organizatorii concursului Cu ce retete sanatoase aduci primavara in bucataria ta? sunt S.C. EVALUARI IMOBILIARE SRL (detinatoarea sfatulparintilor.ro) si Himalaya Wellness.
  5. Castigatorii pot intra in posesia premiului dupa cum urmeaza: Toti castigatorii sunt  obligati sa contacteze departamentul de marketing la adresa office@sfatulparintilor.ro, pentru a revendica premiul prin: mentionarea premiului, numelui, prenumelui, numarului de telefon si a adresei la care va fi trimis premiul. Numele si prenumele, precum si adresa de mail trebuie sa fie aceleasi cu cele completate pe site, in momentul postarii comentariului. Daca in termen de 10 zile calendaristice de la data afisarii pe site castigatorii nu-si revendica premiul, statutul de castigator va fi anulat.
  6. Premiile se vor transmite pe teritoriul Romaniei prin intermediul sponsorului la adresele completate de acestia in mailul de revendicare a premiului, in termen de 30 de zile lucratoare de la data trimiterii datelor pe mail catre sponsor.
  7. Prin inscrierea la acest concurs esti de acord cu prevederile regulamentului promotiei si de asemenea esti de acord sa intri in baza de date a sfatulparintilor.rosi sa primesti materiale informative prin e-mail prin newsletter. Siteul www.sfatulparintilor.ro se obliga sa respecte toate drepturile conferite de legea 677/2001 (drept la informare, acces, interventie si opozitie asupra datelor), iar la cererea ta explicita, la adresa de mail office@sfatulparintilor.ro se pot actualiza sau sterge datele tale personale din baza de date.
  8. In cazul in care, in urma trimiterii datelor castigatorilor, se constata ca sunt mai multi useri cu aceeasi adresa (sau useri inregistrati cu acelasi IP la calculator), organizatorul concursului isi rezerva dreptul de a trimite premiul la un singur user, celelalte premii urmand a fi reportate catre alti useri.

 

Cuvinte cheie: ,

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (22)

  1. Sipoteanu Andreea spune:

    Budinca de conopida si brocoli, Chec aperitiv cu verdeata si Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume. Acestea sunt cateva din retele mele preferate, primavara.

  2. alina spune:

    Supa de macris cu zdente de faina (macris, rosii sau bulion de casa, sare, ou si faina), preferata fetitei mele sau mancare scazuta de macris cu perisoare (macris, sare si perisoare ca si cele din supa de perioare) preferata fiului meu. Cam peste doua saptamini (cand o sa am salata in gradina) o sa fac supa de salata verde (salata, sare, bulion, usturoi si iaurt)

  3. Popa Roxana Elisabeta spune:

    Bucuria primaverii in casa noastra va veni cu cirese carnoase si capsune gustoase; cu crema de capsune putin inghetata la congelator.
    Shakeul de capsune cu banane de dimineata va lua locul canii de cacao cu lapte,

    Apoi supele creme din toate verziturile ce apar acum; mai ales pentru copii mai strecor in supa de legume si spanac sau urzici, rucola sau loboda.
    Apoi am o reteta de la bunica de foi cu lapte de numai pot de pofta. Spanac sau urzici fierte si lapte batut….o minune gustoasa si vitamnizata,

    Nicio masa fara salata verde si ceapa verde.

  4. Harabagiu Mariana spune:

    Chiftelute: 500 g carne vita, ceapa si usturoi verde, baby spanac, faina de migdale, 2/3 oua.
    Se pun legumele in blender, apoi se amesteca si celelalte ingrediente si se introduc la cuptor mici chiftelute. vor avea culoarea verde dar un gust foarte bun. Eu asa reusesc sa le dau copiilor mei legume verzi si hiar le place.

  5. TARAN VERONICA spune:

    Primavara este anotimpul in care bucataria noastra este invadata de verde, deoarece adoram toate verdeturile aparute pe piata.
    Daca salata verde este nelipsita din meniul nostru indiferent de anotimp, odata cu aparitia verdeturilor incepem si diversificam salatele cu spanac , leurda, stevie, ceapa verde, dar pe care le preferam si in mancarurile „scazute”. E delicioasa asocierea unui ou ochi cu mancarica din spanac sau urzici.
    Datorita faptului ca peste iarna „reusesc” ca iau in greutate vreo 2-3 kilograme, primavara ma folosesc de combinatia urzici si papadie, pentru a obtine un aliant al siluetei.

  6. Lupu Nicoleta spune:

    Este sezonul leurdei,spanacului,urzicile ,toate sunt bune ,pregatesc salate ,iar urzicile le mai pun in ciorba de fasole ,o bunatate

  7. Lucaci Aurora Carmen spune:

    A inceput sezonul mancarurilor proaspete, colorate si pline de vitamine.
    Am facut o selectie de retete de primavara fresh si gustoase.Salata asezonata de primavara,budinca de conopida si broccoli si supele creme din toate verziturile ce apar acum:spanac,urzici,broccoli,rucola, leurda.Primavara este anotimpul perfect sa iti refaci doza de energie cu salate de verdeturi.Va recomand salata cu verdeturi, nuci si avocado, o salata satioasa,
    Ingrediente:
    – o mana de spanac;
    – o mana de rucola;
    – o capatana de salata verde;
    – un morcov;
    – o mana de nuci;
    – ulei de masline;
    – 2 catei de usturoi;
    – un buchetel de broccoli;
    – o ceapa verde;
    – o jumatate de ardei gras rosu;
    – o lingura de seminte de susan;
    – sare si piper;
    – suc de lamaie;
    – putin ghimbir ras;
    – o jumatate de avocado;
    Amesteca intr-un vas mic 3 linguri de ulei de masline cu usturoiul pisat si ghimbirul maruntit.
    Toaca verdeturile, fructul de avocado, ceapa, ardeiul gras si morcovii.
    Amesteca toate ingredientele intr-un vas. Adauga nucile, semintele de susan si sucul de lamaie.
    Pofta buna!

  8. Salata de spanac cu broccoli, ardei rosu si ceapa, Ingrediente:1/2 ceapa rosie, taiata marunt, 1 ardei rosu mare, taiat felii, 120g baby spanac spalat bine, sare de mare, piper negru, 350g broccoli gatit la aburi, 1/2 lingurita de mustar de Dijon, 2 linguri otet de vin, 4 linguri ulei de masline .
    Mod de preparare:Mai intai, fa sosul de vinegreta: amesteca otetul cu sarea, piperul, uleiul de masline si mustarul Dijon.Apoi, pune spanacul intr-un bol de dimensiune medie. Pune 2 linguri de sos de vinegreta si amesteca usor. Apoi, pune un strat de broccoli, urmat de un strat de ardei iute, apoi de feliile de ceapa.

  9. Rosu Oana Nicoleta spune:

    Sotul si fiica imi spun ca drobul facut de mine este cel mai bun pe care l-au mancat. Dovada si faptul ca a doua zi dupa ce l-am facut e mancat. Asa ca nu este pentru mine nici o primavara fara drob. Il prefer din organe de miel, daca nu am le inlocuiesc insa cu succes cu organe de pasare.
    Drept urmare o sa va povestesc cum il prepar, mai ales ca pun in el multa, multa verdeata.
    Dupa ce curat organele de pielita le fierb si dupa ce s-au racit, le dau prin masina de carne. Fierb un ou tare. Cinci oua le bat cu putina sare si piper. Patrunjelul verde (din abundenta) il toc marunt. Tai marunt 6-7 cepe verzi si le calesc pana se inmoaie. Amestec organele cu ouale batute. Retin putin din ouale batute pentru uns compozitia deasupra. Adaog patrunjelul verde, cepele verzi, bicarbonatul, dupa gust sare si piper. Ung o tava de chec cu ulei si rastorn in ea compozitia. Oul fiert il introduc in mijlocul tavii. Ung desupra cu oul batut ramas. Apoi dau la cuptor.
    Si nu se poate, sa nu spuna toti care vor gusta, ca este un deliciu al primaverii!

  10. loredana spune:

    Primavara o iubesc pentru urzicile care se pregatesc migalos prin fierbere cu o ceapa (calita in ulei in prima etapa) si la final adaugi usturoi dupa gus, pentru nelipsita salata de leurda pe care o ador si o pot manca cu orice…Leusteanul atat de important la borsul moldovenesc si patrunjelul verde imi aduc bucurie cand le folosesc.Gust, culoare si sanatate…Asta e primavara in farfuriile noastre!

  11. Lazar Adrian spune:

    Iata retele preferate:Puisori in cuib: Cuibul se obtine din salata:
    surimi si ouale se taie cuburi, branza se da pe razatoarea mare. Incorporam celelalte ingrediente, condimentam, asezam pe 2 farfurii. Puisorii: Taiem ouale in jumatati pe lungime. Gabenusul se paseaza cu sare, piper, mustar si ulei. Se obtine o pasta omogena.Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ou. Pasez branza cu untul, din pasta obtinuta modelez bile care se infing cu ajutoul unei jumatati de scobitoare in jumatatea de ou, reprezentand capul puisorului. Din boabe de piper obtinem ochii, ciocul din morcov si creasta din fasie de gogosar. Astfel am obtinut un mic dejun apetisant.
    Salata de sfecla cu ciuperci: Sfecla se fierbe in coaja,sau se coace in cuptor. Dupa ce se raceste, o dam pe razatoarea mare.Ceapa se caleste usor,apoi se adauga ciupercile de padure fierte.Incorporam cu sfecla, condimentam dupa gust cu sare, piper, otet.Cine doreste, adauga usturoi pisat. Servim salata calduta cu mamaliguta, sau rece cu paine.Se poate servi ca garnitura alaturi de snitel din soia.

  12. Alexe Maria-Cristina spune:

    Zilele insorite,plimbarile lungi in parc si gustarile sanatoase sunt doar cateva dintre bucurile pe care ni le aduce acest anotimp minunat mie si micutului meu.Deseori,mergem la piata de unde ne aprovizionam cu toate verdeturile specifice.In meniu avem multe salate verzi si de fructe,supe ,mancaruri de spanac,leurda si cateva smoothiuri.Pentru ca iarna am consumat ceva mai multe proteine primavara consumam mai putina carne insa nu renuntam la lapte si oua.Deserturile pline de calorii sunt inlocuite de salate de fructe si smoothiuri.In felul acesta ne umplem astfel de energie ca sa petrecem mai mult timp afara la joaca!

  13. Geanina spune:

    Buna ziua! Eu am o fetita de 9 luni asadar a inceput sa descopere gusturile si culorile in farfurie iar primavara cu varietatea ei ma ajuta foarte mult. I-am facut drop de curcan cu legume proaspete: o jumatate de ficat de curcan, un sfert de piept de curcan, o ceapa verde, un usturoi verde, o jumatate de legatura de patrunjel si 2 galbenusuri de ou (au inceput gainile sa se oua, asadar hai sa mergem la tara si sa cumparam de la o bunicuta ousoare proaspete si bio). Ceapa, usturoiu si patrunjelul l-am tocat marunt, marunt ,sa nu cu cumva sa se lipeasca de cerul gurii si sa se inece, iar ficatul si pieptul l-am fiert apoi l-am tocat potrivit, apoi am amestecat cu galbenusurile, le-am pus in forma de briosa si le-am bagat la cuptor.
    Iar ca desert am facut briose cu morcov si cartof dulce: – o lingura de smantana, 50 gr unt ras pe razatoare, o jumatate de morcov firt, 2 felii mai groase de cartof dulce, 2 galbenusuri de ou si faina integrala cat cuprinde. Amestecam toate ingredientele, le punem in forma de briosa si le bagam la cuptor.
    Deocam data nu au aparut capsunele romanesti sau alte fructe romanesti asadar asteptam sa apara apoi va spune ce deserturi minunate facem cu acestea.

  14. Geanina spune:

    Buna ziua!
    Eu am o fetita de 9 luni asadar a inceput sa descopere gusturile si culorile in farfurie iar primavara cu varietatea ei ma ajuta foarte mult. I-am facut drop de curcan cu legume proaspete: o jumatate de ficat de curcan, un sfert de piept de curcan, o ceapa verde, un usturoi verde, o jumatate de legatura de patrunjel si 2 galbenusuri de ou (au inceput gainile sa se oua, asadar hai sa mergem la tara si sa cumparam de la o bunicuta ousoare proaspete si bio). Ceapa, usturoiu si patrunjelul l-am tocat marunt, marunt ,sa nu cu cumva sa se lipeasca de cerul gurii si sa se inece, iar ficatul si pieptul l-am fiert apoi l-am tocat potrivit, apoi am amestecat cu galbenusurile, le-am pus in forma de briosa si le-am bagat la cuptor.
    Iar ca desert am facut briose cu morcov si cartof dulce: – o lingura de smantana, 50 gr unt ras pe razatoare, o jumatate de morcov firt, 2 felii mai groase de cartof dulce, 2 galbenusuri de ou si faina integrala cat cuprinde. Amestecam toate ingredientele, le punem in forma de briosa si le bagam la cuptor.
    Deocam data nu au aparut capsunele romanesti sau alte fructe romanesti asadar asteptam sa apara apoi va spune ce deserturi minunate facem cu acestea.
    O zi frumoasa!

  15. Ciubotaru Aglaea spune:

    Din meniul de primăvară al familiei mele nu lipseşte Ciorba de lobodă roşie, acrită cu borş de putină. Extrem de colorată, aromată şi gustoasă, este şi foarte sănătoasă. O adevarată detoxifiere a organismului.
    Mai intâi tai mărunt ceapa(roșie), morcovii, păstârnacul, ardeiul, țelina, roșiile (care au fost decojite mai înainte) și verdeața: (loboda verde si roșie), mărarul, pătrunjelul, leușteanul. Cartofii îi tai cuburi mai mari şi îi las într-un bol cu apă. Într-o oală se pun toate legumele, pe rând, să fiarbă. Încep cu ceapa roșie, morcovul, apoi ardeiul, cartofii. Continui cu loboda. Apoi adaog roşiile şi borşul. Borş umple mama mea şi întotdeauna iau de la ea. Când este gata, se pune mărarul, pătrunjelul și leușteanul verde și se ține oala acoperită cu capacul pentru câteva minute.
    O recomand din toată inima! Poftă bună!

  16. MIHAELA SCURTU spune:

    orez cu urzici sau ciorba cu loboda si multa verdeata

  17. Carmen spune:

    Daca primavara inseamna renasterea naturii si vine cu o explozie de culoarea si viata, trebuie sa profitam si noi de asta si sa ne ajutam fiecare celula a corpului sa renasca.Se stie ca toate legumele si fructele sunt un adevarat balsam pentru minte si trup…natura ne ofera de toate,trebuie doar sa profitam de acest lucru si sa ne detoxifiem organismul dupa un anotimp in care am consumat mai multe alimente de origine animala.Locuind la tara si avand posibilitatea de a prepara mereu hrana sanatoasa din propria gradina,ii rasfat pe ai mei cu tot felul de bunatati proaspete care sa ne aduca vitamine ,energie si revigorare, combinand in fel si chip fructele si legumele pentru a obtine preparate care sa fie apreciate si de micuta mea dar si de sotul meu.
    Spanacul atat de bogat in substante nutritive il folosesc foarte des in clatite,briose dar si in salate si ciorbe. Daca vreti sa-mi impresionati pe pitici cu niste briose,am pregatit si o reteta:
    Ingrediente:
    150 g spanac congelat
    100 g branza feta
    2 oua
    125 ml iaurt sau smantana
    50 ml ulei de masline
    130 g faina
    1 plic praf de copt
    1 praf de sare
    chimion

    Mod de preparare:
    Spanacul congelat il punem in apa clocotita pentru 2-3 minute ,il scurgem de apa si il tocam marunt.Batem ouale ca pentru omleta cu iaurtul si uleiul.Adaugam faina pe care am amestecat-o bine inainte cu praful de copt ,mai adaugam branza taiata cuburi mici ,sarea si spanacul.Ungem formele de briose cu ulei sau unt si turnam amestecul la 3/4 din forma.Peste aluatul din forme adaugam putin chimion.Se coc 25 de minute si apoi lasam formele la racit inainte de a scoate briosele.

    Sunt sigura ca le veti manca cu pofta atat la micul dejun ,cina, gustare sau de ce nu le puteti pune in pachetel la copilasi .

    Da, o alta explozie de vitamine si culoare sta si in reteta mea de chec cu legume:
    Îți trebuie pentru aluat :
    500 grame dovlecei
    2 morcovi
    un ardei sau mix de legume (ardei,gogoșari)
    6 ouă
    pătrunjel și mărar
    100 grame ulei de măsline
    300-400 grame brânză de oaie sau cașcaval
    150 grame făină
    1/2 plic praf de copt
    sare,piper
    o linguriță chimion (opțional)
    Pregătești aluatul așa :
    Speli și cureți legumele.Dovleceii îi dai pe răzătoare și îi presari cu puțină sare,îi lași câteva minute apoi îi storci bine de zeamă.
    Pui într-un bol dovleceii,morcovul ras,ardeiul tocat,pătrunjelul și mărarul tocat.Într-un alt bol bați ouăle ,adaugi brânza,uleiul si făina în care ai amestecat bine praful de copt.Amesteci totul cu legumele ,dacă mai este nevoie mai adaugi sare, adaugi piperul după gust si chimionul.
    Se toarnă amestecul într-o tavă , se pune la cuptor și se lasă să se rumenească deasupra la foc moderat.

    Daca avem pofta de o ciorbita buna si racoritoare o preparam din salata,loboda,macris sau urzica….sunt sigura ca daca le veti consuma des atat corpul dumneavoastra cat si membrii familiei va vor fi recunoscatori.

    Sa nu uitam nici de capsuni …cui nu-i plac capsunile?Cu nu-i plac deserturile?Asa ca va propun un desert rapid si bun….

    Spuma de capsuni
    Ingrediente
    500 g de capsuni proaspete
    200 grame de zahar
    2 albusuri
    Mod de preparare

    Capsunile se paseaza sau se zdrobesc cu o furculita.
    Batem albusurile cu un strop de sare, pentru aceasta operatiune utilizam telul ,apoi adaugam zaharul .Albusurile le batem pana in momentul in care spuma nu curge daca intoarcem castronul.Capsunile se adauga si se incorporeza treptat in spuma ,se amesteca pana cand se obtine o spuma fina de consistenta unui iaurt.Se poate servi imediat sau dupa ce a fost tinuta putin in frigider.Se poate orna cu frunze de busuioc sau baghete de ciocolata.
    Sper sa va placa ideile si retele mele…. cu pasiune si iubire pentru semeni si pentru natura putem transforma orice preparat in ceva bun ,gustos si aromat.
    O zi frumoasa!

  18. Stan adriana spune:

    Folosesc retete pe baza de verdeturi.spanac,stevie.

  19. Cristina Popescu spune:

    Primavara mancam multe verdeturi: salata verde, ceapa verde, rosii, lamaie, ardei. Mancarica de urizici alaturi de un ou posat e preferata mea. Capsunile cu smantana sunt denumite de baieti mei inghetata de capsuni. Rulada de curcan umpluta cu patrunjel si spanac este un deliciu.

  20. iulia spune:

    Vrand nevrand am fost nevoita sa includ verdeturi in preparatele de zi cu zi , deoarece ne-am trezit cu o alergie pe tot corpul, iar la sfatul medicului am cam renuntat la tot ce inseamna, mezeluri, lactate, oua, ..si ne-am reprofilat pe verdeturi. Asta pana descoperim cauza. Norocul nostru, daca il pot numi asa, este ca a venit primavara cu „alaiul ei de verdeturi” Spanacul este preferatul nostru, ceapa verde si ridichile.

  21. Chelariu Corina spune:

    Ne place sa adunam din gradina proprie salata verde, spanac, ceapa și usturoi verde pe care le combinam în tot felul de mâncăruri! Cam tot ce e verde reprezinta sănătate curata pentru familia mea! Și sa nu uit de urzici pe care le mâncăm cu placere numai la gândul ca sunt pline de vitamine! În curând se coc și căpșunile pe care le așteptăm cu atâta bucurie!

  22. Carmen spune:

    Va multumesc pentru premiu!Am confirmat castigul si prin e-mail.

Comenteaza

Meniu