Secretii vaginale la adolescente. Ce inseamna culoarea diferitelor tipuri de scurgeri. Cand e cazul sa te ingrijorezi! - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Secretii vaginale la adolescente. Ce inseamna culoarea diferitelor tipuri de scurgeri. Cand e cazul sa te ingrijorezi!

25 septembrie 2017, , Vizualizări: ...
scurgeri vaginale adolescente - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - feet-349687_1920

Patarea chilotului cu diverse secretii vaginale te poate ingrijora. De obicei, secretiile vaginale sunt cremoase, transparente, cu o usoara tenta galbuie, nu miros urat si pot avea cantitati diferite.

 

 

Ce inseamna secretiile vaginale de culoare maroniu-rozaliu

Daca de-a lungul unui ciclu menstrual apar secretii de culoare maroniu, acestea au legatura cu tesutul endometrial care este eliminat. Mai pot aparea in cazul in care menstruatia vine mai tarziu decat data la care ar fi trebuit sa vina luna de luna. Daca apar inainte de menstruatie, poate insemna ca in timpul scurgerilor lunare precedente nu s-a eliminat toata captuseala uterului. Daca apar imediat dupa menstruatie, este un proces de curatare a organismului care indeparteaza sangele vechi.

Scurgerile de culoare rozalie indica o “reimprospatare” a captuselii uterine care se intampla, de obicei, in cazul implantarii sau in cazul menstruatiei. Mai pot aparea din cauza unei traume la nivelul uterului sau din cauza tratamentului hormonal.

Combinatia celor doua culori va duce la scurgeri de culoare maroniu-rozaliu si poate avea urmatoarele cauze:

  • Ovulatie: ovarele vor elibera estrogen daca ovulatia nu se petrece, iar endometrul se va ingrosa, ceea ce va duce la intarzierea menstruatiei care va fi urmata de scurgeri de culoare maroniu-rozaliu.
  • Contraceptive: pilulele contraceptive inhiba ovulatia, ceea ce va duce la ingrosarea endometrului si la aparitia secretiilor de culoare maroniu-rozaliu. Acest lucru poate aparea in primele luni de la administrarea tratamentului, pana la acomodarea organismului cu medicamentele. Insa daca dureaza mai multe luni, cere sfatul medicului. S-ar putea sa fie nevoie de schimbarea pilulelor.
  • Schimbari hormonale: La adolescente, aceste scurgeri maroniu-rozaliu sunt normale si sunt cauzate de “furtuna” de hormoni din timpul pubertatii. Aceste scurgeri pot persista ani buni de la venirea primei menstruatii. O alta “furtuna hormonala” va fi si in timpul sarcinii, precum si la instalarea menopauzei. Femeile aflate la menopauza care inca experimenteaza secretii de culoare maroniu-rozaliu, ar trebuie sa ceara sfatul medicului pentru a se asigura ca nu este vorba de cancer.
  • Stres: Nivelul crescut de cortizol poate interfera cu ovulatia si poate dezechilibra nivelul optim al hormonilor, ceea ce va duce la aparitia secretiilor de culoare maroniu-rozaliu.
  • Fibrom: Peste 30% dintre femei dezvolta fibrom la nivelul uterului. Acestea se pot mari, insa dupa menopauza se slabesc. Daca ai mai multe, este posibil sa apar scurgeri de culoare maroniu-rozaliu intre menstruatii.
  • Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

    Cuvinte cheie: , , ,

    Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu