Shop
Ultimele 100 de articole

Sfaturi si idei pentru timpul liber al adolescentilor

26 iunie 2013, , Vizualizări: ...
Intre noi parintii

De vineri, copiii nostri adolescenti au intrat in vacanta de vara. Este probabil perioada in care ne punem cel mai des problema timpului lor liber: ce inseamna timp liber castigat in adolescenta? Cum ne putem convinge adolescentul sa renunte la timpul petrecut in fata calculatorului sau privitul la televizor in exces? Ce putem face noi, parintii, ca vacanta lor de vara sa fie una reusita?

Despre toate acestea am discutat miercuri, 19 iunie, in cadrul intalnirii Intre noi, parintii – de vorba cu Aurora Liiceanu cu tema Timpul liber al copilului tau adolescent – timp petrecut cu familia sau cu prietenii? Timp pierdut sau bine folosit?. Ca de obicei, evenimentul a fost gazduit de Aurora Liiceanu, reputat psiholog, si Simona Tofan, psihoterapeut, si au avut ca invitati speciali trei adolescente, voluntari ai organizatiei non-guvernamentale Tasuleasa Social: Madalina Badita, Casandra Boruzescu si Ana Ciocanel.

In introducere, Aurora Liiceanu a explicat ca, inainte de toate, trebuie sa ne invatam copiii ca timpul este o resursa finita, care trebuie utilizata cu grija: timpul pierdut nu poate fi regasit. Cu alte cuvinte, si copiii trebuie sa invete sa isi pretuiasca timpul. Apoi, adolescentii trebuie sa inteleaga ca timpul lor se imparte intre activitati “musai”, cum ar fi temele sau treburile casei in care sunt implicati, si activitati placute, care ne relaxeaza, ne bucura sau ne implinesc. Ca sa se poata bucura de cat mai mult timp “castigat”, ii puteti invata sa rezolve mai intai activitatile “musai”, ca apoi sa se poata dedica pasiunilor lor. Spre exemplu, temele: in loc sa le amane tot weekend-ul, fara sa faca altceva intre timp, ii puteti incuraja sa le rezolve sambata, ca sa aiba ziua de duminica libera.

 

Citeste continuarea pe INTRENOIPARINTII.RO.

 

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu