Sani, sex si masturbare: 6 intrebari ale adolescentilor la care ar fi bine sa stii raspunsul - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sani, sex si masturbare: 6 intrebari ale adolescentilor la care ar fi bine sa stii raspunsul

intrebari ale adolescentilor despre sex
Credit foto: Depositphotos.com

4. Ce sa fac daca transpir abundent?

Hiperhidroza (sau transpiratia in exces) este des intalnita in randul adolescentilor. Ei pot transpira in zona axilei, dar si in palme, talpi, fata sau oriunde pe corp. Avand in vedere trasformarile hormonale si emotionale, transpiratia in exces contribuie si ea la accentuarea stresului. Mergi cu copilul la medic pentru a-i prescrie un tratament adecvat. In plus, igiena este imperios necesara.

5. Cum sa scap de durerile (pre)menstruale?

Specialistii recomanda suplimente de calciu si vitamina D inainte de menstruatie, in special in cazul fetelor care nu consuma lactate, pentru a reduce durerile menstruale. De asemenea, sunt recomandate medicamente care contin ibuprofen. Pilulele anticonceptionale au rolul de a regla nivelul de hormoni, in special in cazul fetelor care au ciclu neregulat. Ai grija insa sa ceri sfatul medicului inainte de a-i da copilului orice tip de medicament.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

6. De ce ma dor sanii?

Uneori este normal sa apara durerile de sani, cauzate fie de ciclul menstrual, fie de marirea lor. Insa daca observa noduli sau umflaturi, nu trebuie sa le controleze zilnic. Autoexaminarea sanilor ar trebui facuta si dupa o luna. Daca umflaturile sau nodulii sunt la fel sau mai mici, nu este motiv de ingrijorare. Daca insa sunt exact in acelasi loc si mai mari, este cazul sa cereti sfatul medicului.

Pentru parinti: care sunt semnele unor tulburari alimentare

Totul incepe cu o preocupare excesiva asupra corpului, greutatii. Apar ulterior tristretea, frustrarile, furia legate de imaginea corpului, precum si folosirea de epitete jignitoare la adresa propriului corp. Alte semne mai pot fi continua comparare cu altii, reperele fiind kilogramele si forma corpului, secretomanie legata de ce mananca, fluctuatii majore de greutate, reducerea drastica a mancarii, refuzul de a manca anumite alimente, crize de nervi, tinerea sub control in mod obsesiv a caloriilor consumate, a greutatii corpului, ritualuri la masa, mestecarea in exces, ingerarea alimentelor intr-o anumita ordine, cantarirea tuturor alimentelor de la o masa.

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/06/2023