Shop
Ultimele 100 de articole

Evaluare Nationala 2017: Prinsi cu copiute la Capacitate. Afla ce vor pati elevii

20 iunie 2017, , Vizualizări: ...
examen capacitate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - right-1712994

Peste 141.000 de absolventi ai clasei a VIII-a au participat la prima proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale 2017.

Luni, 19 iunie, s-a desfasurat prima proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, proba de Limba si literatura romana. Dintre cei 144.928 de candidati inscrisi, au fost prezenti 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidati (2,67%), in timp ce 4 candidati au fost eliminati pentru tentativa de frauda. Lucrarile acestora au fost notate cu 1.

Lucrarile vor fi evaluate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele. In conformitate cu prevederile metodologice, in urma evaluarii lucrarilor contestate „nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 punctediferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

Reamintim ca media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala (reprezentand 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentand 20%).

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu