Shop
Ultimele 100 de articole

Dreptul la joc in mod inteligent

14 martie 2017, , Vizualizări: ...
BookLand

“Book a land” pentru libertate de joc si cunoastere, descoperire si cultura generala – iata demersul unor tabere care isi vad de drum si al unor parinti cu viziune pentru copiii lor.

Ajunse la al 5-lea an de desfasurare, Taberele Coolturale BookLand reprezinta un proiect care a reusit sa iasa inca de la inceput din tipare. Se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani, abordand conduita educational-motivationala si inspirationala in stil “open mind” intr-un cadru natural benefic sanatatii corporale.

BookLand

 

Dezvoltare prin motivare

Copiii tuturor timpurilor s-au transformat in oameni frumosi si valorosi ai societatii atunci cand au avut parte de repere valorice reale, stimulare si deschidere. Este exact ceea ce taberele BookLand pun la cale printr-un program echilibrat de activitati de invatare si relaxare. Proiectul invita copiii la o provocare pe care o armonizeaza sub forma unui mix de cultura, distractie si acumulare cognitiva. Acesta este impartit in workshop-uri de literatura, teatru, muzica, dans, psihologie practica, atreprenoriat, oratorie, dar si sesiuni de calarie, inot, fotbal, tiroliana, drumetii si treasure hunting, concurs foto, jocuri in echipa, teatru interactiv, karaoke si disco. Toate acestea pentru ca participantii sa aiba parte de o poveste pe care sa o spuna mai departe.

 

 

BookLand

Cel mai inteligent mod al copiilor de a se distra

Clasicismul in activitatile cu copiii a apus. In schimb s-au dezvoltat noi cadre in care acestia sa se intalneasca cu oameni valorosi si sa invete, fara a le fi rapit dreptul la copilarie. Cu ajutorul zecilor de invitati din randul actorilor, scriitorilor, artistilor si antreprenorilor – cu care Bookland colaboreaza in cadrul Conferintelor BookLand Evolution – tinerii primesc suficienta inspiratie pentru a-si descoperi inclinatiile. Pentru ca orice om are un talent si e important ca acesta sa fie descoperit. La timp.

Din taberele coolturale tinerii pleaca mai siguri pe ei, mai independenti, mai responsabili si mai comunicativi. Avand ca destinatii Comitatul Galway (Irlanda), Stockholm (Suedia), Valea Lotrului, Predelut si Delta Dunarii, taberele din acest an acopera un amplu portofoliu de activitati si oportunitati. Integrarea in cultura locala se face prin vizitarea zonelor istorice, a parcurilor naturale si a rezervatiilor, prin participarea la festivaluri, iar invatarea activa presupune workshop-uri, seri de lectura, improvizatie de film, fotografie si dans, creatie, pictura si muzica. Bineinteles ca miscarea in natura nu lipseste, acestea avand o paleta variata de activitati precum sesiuni de echitatie, pescuit, foc de tabara, drumetii si excursii pentru vizitarea unor obiective turistice, sporturi in aer liber. Distractia e obligatorie, asa ca nu va lipsi din cadrul taberelor.

 

BookLand

Cele 4 editii ale taberelor noastre au venit in completarea brandului cultural BookLand, printr-un program de educatie alternativa in scopul dezvoltarii personale si stimularii gandirii in mijlocul naturii” considera organizatorul principal, Mihaela Petrovan.

Pentru cei interesati de mai multe detalii ale proiectului, site-ul Asociatiei BookLand pune la dispozitie o adresa de e-mail si un numar de telefon la care pot fi contactati. De asemenea, pentru parinti hotarati, exista si oferte hotarate. Accesati www.book-land.ro/tabara.

 

Tabere_BKL_5

Despre BookLand

BookLand a luat nastere in 2011, ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile, care a  vizitat anual peste 40 orase. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferinte BookLand Evolution si platforma www.inPractica.ro completeaza abordarea social-educationala asumata.

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu