Inspirational pentru viata: Esti morcov, ou sau bob de cafea? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Inspirational pentru viata: Esti morcov, ou sau bob de cafea?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Inspirational pentru viata: Esti morcov, ou sau bob de cafea?

E sfarsit de saptamana si continuam traditia Inspirationalului pentru viata. Suntem convinsi ca multi dintre voi se vor regasi in povestea de suflet ce urmeaza. Voi cum sunteti in viata: morcov, ou sau bob de cafea?

 

O femeie se duce la mama sa si incepe sa se planga de cat de multe necazuri are, de cum vin toate gramada, si nici nu termina de rezolvat o problema ca apare alta in secunda urmatoare. Ca s-a saturat de viata si de a se  lupta cu toti si cu toate.

 

Fara sa-i spuna vreo vorba, mama a luat-o in bucatarie si a pus la foc trei oale. Intr-una a asezat morcovi, intr-una oua si in a treia boabe de cafea. Le-a lasat sa fiarba la foc mare pret de 20 de minute, apoi le-a scos pe toate pe cate un platou. Apoi i-a spus fiicei: “Ia priveste, ce vezi?”. “Vad morcovi, oua si cafea. Nu inteleg ce vrei sa spui?”, zise tanara contrariata. Atunci mama a luat-o si a dus-o mai aproape de platouri si a rugat-o sa le atinga. Asa si-a dat seama ca morcovii sunt moi, ca ouale sunt tari, chiar si dupa indepartarea cojii, iar cafeaua aromata. “Bun, si ce vrei sa spui cu asta!?”, a continuat fata.

 

Mama i-a zambit si i-a explicat. “Fiecare dintre aceste trei obiecte a fost supus aceleiasi probleme dure – apa fierbinte – dar fiecare a reactionat in alt fel. Morcovul era puternic, tare, dar apa l-a inmuiat, l-a vlaguit. Oul era fragil, doar coaja ii proteja lichidul din interior, dar apa fiarta l-a intarit. Iar cafeaua? Nu numai ca prin fierbere a devenit mai aromata, dar a si colorat apa, deci a schimbat-o. Ei, tu care esti?”, a intrebat mama.

 

Cum suntem noi? Cum reactionam noi in fata problemelor? Suntem oare morcovul puternic, tare, dar care la cel mai mic semn de adversitate sau durere isi pierde vigoarea si se moleseste? Suntem oare oul cu inima moale, protejat doar de o coaja, care se intareste la caldura. Avem un spirit liber care dupa un deces, o despartire, o situatie financiara dificila, se schimba, devine mai dur. Sau suntem precum cafeaua care schimba apa fierbinte care o “chinuie” si imprastie in jur arome si miresme?

 

 

Din aceeasi categorie va mai recomandam urmatoarele articole:

 

Motivational: 10 ponturi pentru o viata echilibrata

Lumea copiilor: 5 lucruri pe care ar trebui sa le invatam de la cei mici

26 vorbe de duh ale tatilor catre fiicele lor

Data articol: 18/01/2013